Astazi a fost inaugurat cel mai modern camin pentru varstnici din Braila

2  3

Astazi a avut loc inaugurarea Caminului pentru persoane varstnice „Sf. Petru si Pavel” din municipiu, cel mai modern asezamant de acest gen, de stat sau privat, din judetul Braila. Aprecierea ii apartine sefului Directiei de Prestatii Sociale, Adrian Ritzinger, care a felicitat Primaria pentru modul in care arata caminul: ”Asa cum il vad eu, este la un nivel superior fata de tot ceea ce exista la nivel de judet, ca discutam de privat si de cele finantate de stat”.

Cladirea, aflata in strada Zambilelor, care a gazduit in trecut o sectie de bolnavi cronici a Spitalului Judetean, a fost reabilitata si modernizata printr-un proiect  european, iar rezultatul este un spatiu in care batranii spun ca se simt ca in statiune. Mai exact, este vorba despre un proiect finantat prin Programul Operational Regional, in valoare totala de circa 1,8 milioane lei, din care contributia locala s-a ridicat la mai putin de 30 de mii de lei.

Caminul este destinat persoanelor greu transportabile si are dotari specifice acestui gen de varstnici: paturi cu reglare electrica, saltele speciale, dispozitive de transport si ridicare a persoanelor imobilizate si fotolii rulante.

“Destinatia este pentru persoane greu transportabile si din aceasta cauza este si dispozitivul cu care pot fi urcati la etaj, daca este nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat persoane imobilizate la pat, ci persoane mai greu transportabile si cu o anumita perspective nu chiar de recuperare, cat de imbunatatire a acestor capacitati locomotorii, pentru ca la etaj exista o sala la care se poate face recuperare”, a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului.

Cele 40 de persoane gazduite aici au la dispozitie spatii de tratament si de exercitii fizice, precum si o gradina frumoasa si au asigurata asistenta medicala 24 de ore din 24.