Astăzi, în Liga Florilor MOL: CS Rapid București – Dunărea Brăila scor final 37 – 29

HC Dunărea Brăila a disputat astăzi cea de a XII-a etapă din sezonul competițional 2022/2023 al Ligii Florilor MOL, în deplasare, împotriva echipei CS Rapid București. Prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 16-16, iar partida s-a încheiat în favoarea echipei bucureștene, scor final 37 – 29.

După această etapă Dunărea Brăila ocupă locul 6 în clasamentul Ligii Florilor Mol.

”Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat în a doua repriză, având în vedere prima repriză reușită pe care am avut-o. Cred că ne-am speriat de ceea ce am făcut în prima repriză. Am avut un început dezastruos de repriză secundă, în care scorul a fost și de 8-1, foarte multe greșeli tehnice și foarte multe greșeli de 1 la 1 cu portarul.

Rapidul nu este o echipă pe care să o inviți prea mult ca să-ți dea goluri. Când s-a făcut diferența de 5-6 goluri, echipa mea a căzut din punct de vedere mental. Am avut și câteva mici accidentări, iar rezultatul este cel pe care l-am văzut pe tabelă.

Plecăm cu ce a fost bine, adică prima repriză; mai avem foarte mult de muncit pentru a putea emite pretenții la un loc fruntaș în clasament. Sperăm să creștem de la meci la meci și sperăm să ne realizăm obiectivul pe care îl avem.

În ceea ce privește încărcătura mea emoțională, da, a fost mare, fiica mea, Eliza, din păcate, nici ea nu a jucat foarte bine și a primit și eliminare dintr-o neglijență, nu a fost nimic intenționat. Până la urmă bine că este sănătoasă și îi urez atât ei, cât și echipei Rapid mult succes în următoarele meciuri din Liga Campionilor. Ar fi foarte frumos să avem două echipe românești care să se bată la Final Four”, a declarat antrenorul echipei Dunărea Brăila, Costică Buceschi.

“Am încercat să găsim modalitatea cea mai eficientă să câștigăm acest meci, dar a fost clar că fetele de la Rapid au fost mai bune decât noi. Am găsit modalitatea de a ține meciul în frâu în prima repriză, dar Rapidul a avut o echipă mult mai bună. În momentul în care ne-au simțit obosite, au profitat jucând la aceeași intensitate, iar în a doua repriză ne-am pierdut puterile. Felicitări Rapidului, au arătat calitatea pe care au promis-o la începutul sezonului”,  a declarat Kristina Liscevic, jucătoarea echipei Dunărea Brăila.

În data de 13 ianuarie, cu începere de la ora 13:00, Dunărea Brăila va disputa Turul 1 în cadrul Cupei României. Meciul se va juca la Cluj, împotriva echipei CSU Cluj-Napoca, în Sala ”Horia Demian”.

Următoarea etapă în Liga Florilor Mol este programată în data de 22 ianuarie, acasă, împotriva echipei CSM Tg. Jiu.