ASTAZI, LA BIBLIOTECA JUDETEANA “PANAIT ISTRATI” – LANSAREA CELUI DE-AL DOILEA NUMAR AL REVISTEI CULTURALE “LUCEAFARUL LITERAR SI ARTISTIC”

Astazi, la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea celui de-al doilea numar al revistei culturale “Luceafarul literar si artistic”. Publicatia este realizata de Biblioteca “Panait Istrati” si cuprinde o serie de rubrici precum interviu cu personalitati culturale, poezie, proza si critica literara, teatru, istorie, recomandari de lectura si o sectiune pentru debutanti.

Revista pe care dorim sa o oferim iubitorilor de frumos are in ea materiale valoroase, structurate modern, vizand literatura, istoria, arta muzicala, teatrala si cinematografica, materiale elaborate de personalitati culturale consacrate, autohtone si nationale, care dau consistenta publicatiei. Nutresc speranta ca factorii de decizie locali, oameni cu deschidere pentru cultura si frumos, vor veni in intampinarea fenomenului si il vor sustine financiar pentru numerele ce vor urma, spre lauda lor, ca reprezentanti ai unei comunitati cu adanci radacini si cu viguroase premise de crestere culturala”, declara  consilierul judetean Marian Capatina, care a sprijinit financiar aparitia primelor doua numere ale publicatiei.

Revista “Luceafarul literar si artistic” este realizata la Editura Proilavia a Bibliotecii Judetene si a aparut la Tipografia MTM Prod Braila, ilustratiile celui de-al doilea numar fiind fotografii realizate dupa lucrarile artistului plastic brailean  Hugo Maracineanu.

Evenimentul de astazi va fi prezentat de Viorel Coman, Vasile Datcu, Valentin Popa si Stefan Aftodor.