ASTĂZI, LA CASA MEMORIALĂ “PETRE ȘTEFĂNESCU-GOANGĂ” – VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE GRAFICĂ DE ȘEVALET, GRAVURĂ ȘI FOTOGRAFIE “MĂȘTI”

Astăzi, 13 noiembrie, la ora 12.00, la Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă” va avea loc vernisajul expoziției de grafică de șevalet, gravură și fotografie intitulată “Măști”, a artistei plastice Dora Maria Dobârniceanu.

Dora Maria Dobârniceanu are 16 ani și este elevă a Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din București. A participat la numeroase concursuri de profil, a expus lucrări în cadrul unor expoziții colective, o parte dintre ele sub coordonarea profesoarei Ileana Victoria Dragomirescu.

În noiembrie 2018 a organizat prima expoziție personală care a reunit 35 de lucrări de grafică de șevalet, intitulată “Din povești…”, la Casa de Cultură “Friederich Schiller” din București. Cea de a două expoziție personală, “Rugă pentru cele uitate”, a fost organizată, un an mai târziu, la Casa Memorială “George Enescu” din Sinaia.

Anul acesta Dora Maria Dobârniceanu a obținut trei premii întâi la Concursul Național “Margareta Sterian” (Buzău) – pictură, grafică și fotografie și mențiune la Concursul Național “Fereastră spre viitor” (București).

Manifestarea este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila.