Astăzi la Casa Tineretului din Brăila se fac testări gratuite pentru determinarea glicemiei. Cei interesați se pot prezenta până la ora 16

Astăzi la Casa Tineretului din Brăila se fac testări gratuite pentru determinarea glicemiei, în cadrul unei campanii de conștientizare dedicate Zilei Mondiale a Diabetului aharat (14 noiembrie). Aceasta zi este marcată la nivel mondial începând din anul 1991, în contextul creșterii alarmante a prevalenței acestei boli.

La Brăila, evenimentul de astăzi a fost organizat  de Secția de Diabetologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență – respectiv medicii Cristiana Voineag și Bianca Postolache – și Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brăila, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei municipiului.

Determinările glicemice vor avea loc între orele 9.00 – 16.00, în holul Casei Tineretului din Brăila, iar de la ora 16 cei interesați sunt invitați să participe la un simpozion informativ legat de diabet, în care vor fi prezentate, printre altele, riscurile pe care le implică această boală cronică, cum se poate preveni diabetul, cum se monitorizează diabetul.

Sefa Secției de Diabetologie a Spitalului Clinic Județean Brăila, dr. Cristiana Voineag, ne-a vorbit astăzi despre importanța testării pentru aflarea glicemiei, pentru a descoperi din timp diabetul și a trata această boală, astfel încât să nu se ajungă în situații mai grave, cu complicații care pot afecta sever sănătatea persoanelor respective.

Aceasta a precizat că din cauză că diabetul nu dă dureri, unii oameni nu știu că au această boală și ajung să descopere abia atunci când au alt gen de probleme de sănătate și-și fac analize: „Poți si ai diabet și să nu știi că-l ai. În general, simptomele generale ale diabetului zaharat sunt setea, uscăciunea gurii, urinarea excesivă, dar nu trebuie să așteptăm să avem aceste simptome ca să ne verificăm glicemia”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns