Astazi, ora 16 – Finala concursului scolar „Peisajul de pe strada mea”

IMG_4703

In cadrul manifestarilor asociate Zilei Internationale a Mediului si Zilei Dunarii, astazi se va desfasura finala concursului scolar „Peisajul de pe strada mea”, organizat de Scoala Gimnaziala „Aurel Vlaicu” si Asociatia ARIN, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila si al APM Braila. Aflat la cea de a V-a editie, concursul a fost initiat ca urmare a unui proiect al ARIN de educatie a adultilor in vederea implementarii Conventiei Europene a Peisajului.

Desi proiectul initial s-a incheiat in 2012, activitatile de educatie au continuat, iar concursul, a carui prima editie s-a desfasurat intr-o singura scoala, s-a dezvoltat in mai multe scoli din oras, extinzandu-se, in acest an, si in mai multe localitati din judet. Pe parcursul activitatilor, elevii invata sa identifice elemente caracteristice pentru peisaj, sa propuna modificari (in sensul regenerarii acestuia) si dezvolta competente in privinta lucrului manual (echipele realizeaza machete), a utilizarii calculatorului, a utilizarii de materiale reciclate si a lucrului in echipa.

Finala concursului se va desfasura la Centrul Multicultural si de Recreere “Poarta Cetatii Braila”, str. Ana Aslan nr. 27 – 29, incepand cu ora 16,00. Machetele din concurs vor fi expuse pentru public in perioada 16 -30 iunie 2016.

Participanti: Scoala Gimnaziala „Aurel Vlaicu” din municipiul Braila, Scoala Gimnaziala „Mihu Dragomir”, Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul”, Scoala Gimnaziala „Anton Pann”, Scoala Gimnaziala „George Cosbuc”, Scoala Gimnaziala Silistea, Scoala Gimnaziala Cazasu.