ASTAZI S-A DESCHIS TARGUL NATIONAL AGRICULTURA

Astazi s-a deschis cea de a XXIII-a editie a Targului National AgriCultura, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila, in parteneriat cu Primaria municipiului si Consiliul Judetean.
In perioada 26-29 septembrie, in parcarea Braila Mall vizitatorii vor putea vedea o gama larga de masini si utilaje agricole de ultima generatie. De asemenea, sunt expuse instalatii pentru irigatii, masini de teren si autoturisme. La manifestare mai sunt prezenti cu standuri producatori de seminte si material saditor, horticultori, institutii de cercetare-dezvoltare agricola, producatori agricoli si mesteri populari, asociatii si cooperative agricole, banci, societati de leasing si asigurari. In plus, mici producatori locali ii asteapta  pe vizitatori la standurile lor cu vanzare si la degustari de produse traditionale.
Deschiderea oficiala  targului  a avut loc in prezenta ministrului Agriculturii, Petre Daea, precum si a altor invitati din capitala. De asemeena, au participat senatorul Ion Rotaru (PSD), deputatii Nicu Nita (PSD), Florin Mircea (PSD) si Emilia Meirosu (ProRomania), presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac si primarul municipiului, Marian Dragomir.

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila, Stefan Fusea, a declarat in deschiderea evenimentului: “Este foarte important ca in zona de sud-est a Romaniei sa se organizeze o astfel de manifestare, pentru ca aici este o zona puternica agricola.

In primul rand doresc sa le multumesc expozantilor, celor care fac posibil sa existe acest targ. Vreau sa le multumesc dealerilor de utilaje agricole, inputuri agricole, celor care expun produse alimentare.

Noi din an in an incercam sa cream o sectiune colaterala targului, cea in care sa aducem procesatorii de produse agricole, pentru ca dorim sa incurajam dezvoltarea industriei alimentare si procesarea produselor agricole in Romania, in asa fel, incat in tara noastra sa se consume cat mai mult produse romanesti.

Vom avea in cadrul acestui targ manifestari si sub forma unor conferinte in care isi vor impartasi experienta si cunostintele diversi specialisti din domeniile agricole, vor fi prezentari de societati si de echipamente. Vor fi prezente, de asemenea, universitati, statiuni de cercetare si vom avea cu caracter de noutate o prezentare si o dezvoltare a acestui invatamant dual, care consideram ca trebuie sa se dezvolte foarte mult in parteneriat cu antreprenorii, pentru ca antreprenorii stiu cel mai bine de ce meserii au nevoie, care este necesarul de oameni pentru viitor si sunt de acord sa sustina si material dezvoltarea tineretului si crearea de oameni bine pregatiti, care sa lucreze in continuare in toate domeniile”.