Astăzi s-a semnat contractul realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Aeroportul internațional Galați-Brăila (aeroport cargo și de pasageri)

Astăzi a fost semnat la Galați contractul privind realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Aeroportul internațional Galați-Brăila (aeroport cargo și de pasageri). Mai exact, obiectul contractului îl reprezintă ”Servicii privind planul de investiții/Master Plan și Studiul de Fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiție „Realizarea Aeroportului Internațional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF aferente viitorului obiectiv de investiții. Contractul a fost semnat de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac și Florin Petre, reprezentantul asocierii care a câștigat licitația.

Asocierea câștigătoare, SC Aduro Impex SRL (lider asociere) & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL, cuprinde 17 entități, printre care se numără și Universitatea “Dunărea de Jos” Galați.

Contractul are o valoare de 30.719.699,00 lei fara TVA (36,556,441.81 lei cu TVA) și un termen de finalizare de 9 luni.

Aeroportul va fi amplasat în zona Braniștea, iar zona deservită va fi: Galați, Brăila, Vrancea, Buzău și parțial Republica Moldova.

Aeroportul va avea o pistă în lungime de 4000 metri, lățimea pistei urmând să fie de 45 m.

Proiectarea în faza de studiu de fezabilitate va include toate elementele necesare pentru detalierea soluției recomandate, cu planuri, schițe, profiluri și secțiuni, precum și descrieri tehnice preliminare ale următoarelor obiecte investiționale:

*Terminal;

*Căi de rulare și platformă;

*Turn de control;

*Drumuri de acces, drumuri tehnologice, împrejmuiri, parcări, stații autobuz, stații taxi, etc.

*Sisteme și instalații necesare desfășurării activității, utilități, etc.

Toate caracteristicile finale ale proiectului (dimensiunile, amplasarea, alte caracteristici tehnice) se vor determina pe baza activităților/analizelor desfășurate în cadrul acestui contract, ținând cont de criterii obiective, precum mărimii fluxurilor de trafic de pasageri prognozat, a numărului prognozat de mișcări de aeronave, analiza/comparația opțiunilor economice și conexiunile de transport.

După semnarea contractului, președintele Chiriac a declarat: “De ceva timp, cu toții vrem să dezvoltăm această zonă, cea mai mare aglomerare urbană după capitala București. Mă bucur foarte mult că prioritar pentru noi, în calitate de președinți, nu sunt doar proiectele județului, sunt și proiectele regiunii. Este o dorință de-a noastră de a pune în prim-plan și aceste mari proiecte de infrastructură și iată că azi semnăm acest contract.

Am citit unele comentarii, zvonul s-a dus foarte repede și în presă, cum lumea era sceptică și cu podul peste Dunăre de la Brăila, care și el este un obiectiv foarte important în zona noastră; eu cred că aeroportul și celelalte investiții majore care se fac în infrastructura portuară, în infrastructura de drumuri, sunt proiecte care vor fi motorul de dezvoltare a acestei regiuni.

Mă bucur că suntem o echipă unită, împreună cu cei doi europarlamentari, Mihai Tudose și Dan Nica. O să avem o colaborare de lungă durată, pentru că nu este vorba despre proiectele brăilenilor sau ale gălățenilor, ci sunt proiectele regiunii.

O să gândim proiecte și pentru cele două primării, Primăria municipiului Brăila și Primăria municipiului Galați, să vină în această asociere cu noi proiecte mari, care să dezvolte această comunitate”.

(sursă video – Facebook Iulian Chiriac)