Au început înscrierile pentru Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”

Vineri, 20 mai și sâmbătă, 21 mai, la Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă”, se va desfășura Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”. Manifestarea, ajunsă la cea de a XI-a ediție, este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociația Clubul de Turism “Proilavia” și reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă (9-14 ani și 15-25 ani), participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal.

Înscrierea participanților are loc în intervalul  2–17 mai, între orele 09:00-16:00, pe baza completării formularului de înscriere la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila (Piața Poligon nr. 2). Regulamentul, formularul de înscriere și alte informații privind condițiile de participare în cadrul ediției a XI-a a Festivalului Concurs „Seară de Mai” se regăsesc pe site-ul instituției, www.culturabraila.ro sau pot fi consultate la sediul instituției.

Preselecția participanților înscriși în competiție va avea loc miercuri, 18 mai, începând cu orele 17:00, iar vineri, 20 mai, de la ora 18:00, are loc concursul pe cele două categorii de vârstă. Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 21 mai, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaților care va include și un recital al câștigătoarei ediției a X-a a Festivalului „Seară de Mai” (2019), cantautoarea Bianca Florentina Bănică.

Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii constând în instrumente muzicale. Marele premiu este o chitară electro-acustică.