AUR-itul Viorel Botea se afundă din ce în ce mai mult în mocirla lipsei de demnitate: „nu vrea să aibă probleme juridice” dacă își dă demisia de onoare din Consiliul Județean Brăila

Viorel Botea, fost președinte PMP Brăila, continuă să se agațe de mandatul  de consilier județean obținut pe listele PMP, în ciuda faptului că a trecut la AUR și continuă să prezinte aceleași pretexte penibile pentru faptul că nu renunță la acel mandat, așa cum cere legea.

Deși este întrebat la fiecare conferință de presă cu privire la acest subiect, deși este legal și moral să renunțe la mandatul de consilier județean și să-l lase PMP – pentru că l-a obținut în numele acestui partid, nu candidând pe persoana fizică -, Botea susține că „nu vrea să aibă probleme juridice” dacă își dă demisia de onoare din Consiliul Județean (ca și cum demisia de onoare i-ar putea crea cuiva probleme legale), că el a fost PMP la Brăila și că mandatul respectiv PMP l-a obținut pentru că a candidat el, ca persoană și alte explicații la fel de aiuritoare.

L-am întrebat astăzi pe Viorel Botea cum comentează faptul că Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat zilele trecute la Brăila că PMP va face demersurile legale pentru încetarea mandatului de consilier județean al lui Botea înainte de termen. AUR-itul care reprezintă PMP în Consiliul Județean Brăila a răspuns că Tomac „nu este reprezentantul legal PMP”, deci nu contează ce zice el.

I-am mai spus că și Coman Sarafolean, președintele PMP Brăila, a declarat același lucru, iar Botea a comentat că Sarafolean a fost numit de Tomac în acea funcție, deci nu e reprezentantul legal al PMP Brăila.

Întrebat la modul ironic dacă în acest context, nu cumva el este reprezentantul legal al PMP Brăila, Botea ne-a răspuns: „În momentul de față eu sunt membru AUR”.

L-am mai întrebat pe Botea dacă în calitate de om care are la activ mai multe mandate de inspector școlar general și de președinte de partid nu îi este rușine să se coboare la astfel de manevre care sunt sub demnitatea unui om politic adevărat.

Ne-a răspuns: „Toată lumea știe că acest partid a fost tras de mine. Din punct de vedere moral și din punct de vedere politic, eu am făcut ce trebuie ca acest partid să intre în Parlamentul local”.

L-am mai întrebat dacă este conștient că modul jenant în care se agață de acest mandat de consilier județean îi aduce un prejudiciu de imagine care este mult sub eventualul câștig pe care l-ar avea de pe urma faptului că mai păstrează circa un an mandatul, Botea a lăsat să se înțeleagă că nu consideră că imaginea lui are de pierdut de pe urma acestui lucru.

I-am mai sugerat pe Florin Cîrligea, recent intrat în AUR, care pare a avea influență asupra deciziilor lui Botea, să-i ceară acestuia să renunțe la mandatul de consilier județean, așa cum i-a cerut recent să-și dea demisia din Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, după care Viorel Botea și-a dat demisia din CA.

Cîrligea a comentat că „față de alțiii, care așteaptă cu interes ultimele șase luni ca să migreze dintr-o parte în alta, el măcar a avut curajul să facă aceeastă mișcare mai devreme”.  Aluzia este la primarii PSD ai comunelor Viziru și Chiscani, care  nu și-au dat demisia din partid, dar au anunțat că la alegerile locale următoare vor candida pentru PNL.