„Avem un trecut, avem un prezent, cum vedeți viitorul?” – dezbatere inițiată de societatea civilă, la aniversarea a 656 de ani de atestare documentară a orașului Brăila

Inițiativă interesantă a unor reprezentanți ai societății civile brăilene, care își doresc o discuție sinceră și realistă despre viitorul orașului Brăila, purtată între oameni care sunt cu adevărat interesați de binele/viitorul acestei comunități.

Mai concret, este vorba despre o invitație lansată de unii dintre reprezentanții societății civile care s-au implicat în ultimii ani în „reconstrucția” Palatului Lyra ca simbol cultural al orașului și care vor să marcheze aniversarea a 656 de ani de atestare documentară a orașului Brăila printr-o discuție liberă, ca între prieteni, la un ceai și o cafea: „Pentru a aniversa 656 de ani de atestare documentară a orașului Brăila, invităm pe oricine simte că face parte din «societatea civilă brăileană» pe 20 ianuarie 2024, sâmbătă, la orele 11:00, la Palatul Culturii Brăilene LYRA, pentru discuții libere despre Centrul Istoric și Strada «Regală» (Mihai Eminescu), cu titlul «Avem un trecut, avem un prezent, cum vedeți viitorul?».

Discuțiile sunt libere, la un ceai sau o cafea, oricine poate lua parte, ne propunem să ne ascultăm unii pe alții, cei interesați ca Centrul Istoric să arate mai frumos.
Suntem interesați să ascultăm părerea dumneavoastră, nu dorim să cădem pe panta lamentărilor inutile sau a criticilor sterile, nu căutăm vinovați, nu arătăm spre nimeni cu degetul, nu ne interesează «CE S-AR FI PUTUT FACE DACĂ …» și mai mult ne interesează «CE V-AR PLĂCEA SĂ SE PETREACĂ ÎN BRĂILA ÎN URMĂTORII ANI», măcar în Centrul Istoric.
Puteți da frâu liber imaginației, puteți propune orice, oricât de năstrușnic, oricât de futuristă vi s-ar putea părea o idee.
Ne propunem să nu contrazicem nici o idee lansată, să nu combatem nici una de dragul polemicii, dorim doar să le strângem laolaltă într-un manifest care să rămână peste timp, un fel de mărturie a prezenței la LYRA a unui număr de oameni care au visat frumos împreună.
Parafrazând din poetul național, am dori să fie o întâlnire destinsă, hazlie și originală (că suntem la Muzeul Umorului, ăla original) care să colecteze răspunsurile oricărui participant la întrebarea «Ce-ți doresc eu ție, scumpă… Brăilă?», scriu organizatorii pe pagina evenimentului, https://www.facebook.com/events/354764850636339/?ref=newsfeed.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns