Avertisment pentru angajatorii brăileni din partea ITM, vizând perioada alertei meteo de temperaturi extreme: Luați măsurile legale pentru protecția persoanelor încadrate în muncă sau riscați amenzi până la 2.500 lei!

În contextul valului de caniculă anunțat pentru aceste zile, Inspectoratul Teritorial de Muncă Braila atrage atenția societăților comerciale și instituțiilor publice asupra obligațiilor ce le revin pentru a-și proteja angajații în condiții de temperaturi foarte ridicate, mai ales în cazul celor care lucrează afară.

„În această perioadă angajatorii au obligația de a reduce intensitatea și ritmul de muncă al angajaților, asigurarea unei ventilații la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer, asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb, alternarea efortului dinamic cu cel static.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului Securitate si Sănătate în Muncă sunt pe teren, urmărindu-se modul de respectare a prevederilor OUG nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Neasigurarea condițiilor prevăzute în OUG nr. 99/2000 constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 1.500 lei la 2.500 lei”, se arată într-un comunicat dat publicității.