AVERTISMENT PENTRU BRAILENI, DE LA POLITIA LOCALA: ESTE CONTRAVENTIE SI SE SANCTIONEAZA CU AMENDA INTRE 1.000 SI 2.500 LEI NECURATIREA ZAPEZII SI A GHETII DE PE TROTUARELE DIN FATA IMOBILELOR

Politia Locala Braila aminteste brailenilor ca potrivit prevederilor legale in vigoare, atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice au obligatia de a curata de zapada sau de gheata trotuarele din fata imobilelor/ sediilor/ asociatiilor de proprietari.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, “acest lucru trebuie facut in cel mai scurt timp, astfel incat siguranta trecatorilor sa nu fie pusa in pericol”: “Conform HCLM nr. 5/2003, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000 la 2.500 lei necuratirea zapezii si a ghetii imediat dupa depunere sau pana la ora 10:00 dimineata, de pe trotuarele si rigolele din fata imobilelor pe care le detin sau administreaza. Zapada sau gheata rezultata se depoziteaza la o distanta de 0,30 m de bordura carosabilului. In cazul formarii poleiului, trotuarele vor fi presarate cu nisip sau rumegus. De asemenea, acolo unde la parterul imobilului functioneaza societati comerciale, obligatiile prevazute mai sus revin acestora, pe toata durata functionarii. In restul timpului, aceasta obligatie revine A.P, A.L, respectiv locatarilor. Este interzisa aruncarea zapezii si a ghetii din curti pe strazi”.

Dupa cum se mai precizeaza in document, in cursul zilei de azi, politistii locali ii vor soma sa curete trotuarele pe proprietarii imobilelor proprietate personala, administratorii sau presedintii de AP-uri sau pe administratorii spatiilor comerciale (lucratorii comerciali) din urmatoarele zone: Piata Traian – str. Mihai Eminescu – str. 1 Decembrie 1918, Piata Traian – Calea Galati (pana la Pod Brailita), Calea Galati – intre Str. Ulmului si iesire spre Galati, Calea Calarasilor (intre Bariera si Peco Mol), Soseaua Buzaului (intre Spitalul Judetean si Soseaua de Centura), str. Scolilor – str. Pietatii pana la Spitalul nr. 3, Str. G-ral E. Grigorescu – str. Siretului, Bd. Dorobantilor (intre Bariera si str. 1 Decembrie 1918), Bd. Dorobantilor (intre str. 1 Decembrie 1918 si Abator), str. Grivita (intre Calea Calarasilor si str. G-ral E. Grigorescu), B-dul Independentei, B-dul Al.I.Cuza.

In cursul noptii, Politia Locala a actionat in permanenta cu 10 echipaje care au patrulat pe raza municipiului. Totodata, s-a actionat cu echipaje din cadrul Biroului Rutier pentru fluidizarea traficului, iar acolo unde situatia a impus-o, s-au inchis sectoare de drum pana la sosirea echipajelor de deszapezire, pentru evitarea unor situatii care ar fi putut pune siguranta participantilor la trafic in pericol.