AVOCATUL BOGDAN BOTEA (FOST CONSILIER MUNICIPAL PND) VA CANDIDA PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL BRĂILEI DIN PARTEA PARTIDULUI VERDE

Avocatul Bogdan Botea, fost consilier municipal din partea PND, a trecut la Partidul Verde și va candida din partea acestei formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului Brăila.

Botea ne-a declarat astăzi că după plecarea din partid a Simonei Drăghincescu a devenit președintele interimar al organizației PND Brăila și a constatat că formațiunea sa politică nu poate candida la aceste alegeri locale, așa că singură variantă ce i-a rămas pentru a intra în cursa electorală din septembrie a fost să treacă la Partidul Verde: „Problema este în felul următor: PND este un partid care este deocamdată «în așteptare». După ședința CJ Brăila în care nu s-a validat mandatul meu ca și consilier județean eu am fost numit președinte interimar al PND, ca urmare a faptului că Simona Drăghincescu a demisionat din partid, fiind numită subprefect. În acest context, am constatat că PND nu are cum să mai participe în alegerile locale, din păcate, din cauze administrative. Eu nu am mai avut acces la arhivă, la ștampile, la resurse, la nimic. Practic, PND a fost blocat – după părerea mea, cu intenție -, ca să nu poată asigura suportul unui eventual candidat la Primărie.

În această situație, din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Partidul Verde și în mod special cu Florin Călinescu, ce mi se pare un om onest – e singurul om onest din politică, deocamdată -, am hotărât să merg cu ei, pentru că ei aveau semnăturile strânse, aveau suportul tehnic, aveau logistica, aveau intenții bune și dacă nu îi găseam pe ei nu aș fi candidat, nu m-aș fi dus nicăieri.

Nu am nicio funcție în cadrul organizației de la Brăila a Partidului Verde, sunt doar membru.

Eu voi candida pentru un mandat de consilier municipal și pentru funcția de primar al municipiului.

Pentru președinția CJ va candida președintele organizației, domnul George Lupu, iar fostul director al Filarmonicii «Lyra – George Cavadia», Ionuț Balaban, va candida pe listele Partidului Verde pentru CLM și pe listele pentru CJ”.