Avram: Daca va fi viscol inainte de 10 ianuarie, vom avea o problema cu deszapezirea. Poate nu va fi…

cj2

La aceasta data, inca nu s-a tinut licitatia pentru asigurarea serviciului de deszapezire a drumurilor judetene din Braila pentru iarna 2014-2015, astfel incat in cel mai bun caz, se vor putea incheia contracte de deszapezire abia dupa 10 ianuarie. Este informatia oficiala, furnizata de vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ionel Avram care a precizat astazi ca abia s-a inceput procedura de achizitie publica: “In sfarsit, s-a demarat procedura de achizitie publica pentru serviciul de deszapezire, in sensul ca a fost transmis caietul de sarcini Autoritatii de reglementare si monitorizare a achizitiilor publice, pentru a-si da OK-ul si in mod normal, vom avea acest serviciu achizitionat, dupa ce se parcurg toate etapele procedurii, cam in jurul datei de 10 ianuarie”.

Avram a precizat ca licitatia pentru deszapezirii ar fi trebuit demarata mult mai devreme, in perioada cat CJ era condus doar de catre vicepresedintele Ovidiu Nechita (PNL),  dar demersurile au fost mult  intarziate. Intrebat ce se va intampla pe drumurile judetene, daca vor fi ninsori abundente inainte de 10 ianuarie – ceea ce este foarte probabil -, Avram a spus: “Daca o sa avem un viscol – poate n-om avea -, vom avea o problema. Intr-o astfel de situatie, vom avea o problema si probabil ca se va uzita de situatia de forta majora si se va incerca sa se achizitioneze in regim de urgenta acest serviciu, pentru deblocarea situatiei.

Problema asta eu am sesizat-o undeva la inceptul lunii septembrie si daca se demara atunci treaba, probabil ca la 1 decembrie, serviciul de deszapezire era asigurat. Stiti ca sezonul friguros demareaza cam pe 15 noiembrie. Ne-am fi luat o marja de doua saptamani, fiindca nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata un viscol inainte de 15 noiembrie”.