Avram: Domnul Nechita stie ca nu va mai putea evita sa fie eliberat din functie

Avram-cj

Consilierul judetean Ionel Avram, seful grupului PSD din CJ Braila, declara ca va reveni in scurt timp in fruntea Consiliului, dat fiind ca la urmatoarea sedinta ordinara, majoritatea PSD-UNPR il va propune din nou in functia de vicepresedinte. Tot in acea sedinta ordinara, spune Avram, liberalul  Ovidiu Nechita isi va pierde functia de vicepresedinte CJ. Avram a precizat ca schimbarea lui Nechita a devenit o urgenta de grad I, avand in vedere situatia de blocaj inregistrata in aceste zile la Consiliul Judetean, dar si unele probleme aparute pe perioada cat acesta a condus institutia, probleme ce vor afecta comunitatea.

Social-democratul a precizat insa inca o data ca oricat s-ar grabi, alesii locali PSD nu vor incerca schimbarea liberalului Nechita din functia de vicepresedinte daca se va convoca o sedinta extraordinara sau una de indata, ca sa nu mai iasa discutii si sa nu mai fie motive de contestatii in contencios: “Daca sedinta urmatoare va fi o sedinta de indata, sau extraordinara, nu o sa mai avem un astfel de demers, pentru ca o sa intram iar intr-o zona conflictuala. Asteptam sedinta ordinara, cand  probabil se vor lamuri si problemele de la instanta de contencios, cu hotararile acelea de la sedinta din 5 septembrie si automat acelea vor fi abrogate si atunci vom proceda la eliberarea lui din functie. Si domnul Nechita stie treaba asta, ca nu va mai putea evita sa fie eliberat din functie, pentru ca avem o majoritate de aproape doua treimi, care ne asigura posibilitatea unei guvernari fara probleme”.

In ceea ce priveste apartenenta politica a celui de-al doilea vicepresedinte al CJ, dupa schimbarea liberalului Nechita, Avram ne-a declarat ca inca nu s-au purtat aceste discutii in grupul de consilieri ai majoritatii din CJ, insa este de asteptat ca acesta sa nu fie tot social-democrat: “Nu s-a discutat, probabil ca va fi o decizie politica, pentru ca mai avem niste parteneri de guvernare locala, dar cred ca nu va fi tot de la PSD”.

Amintim ca social-democratii incearca sa-l readuca la serviciu pe vicepresedintele CJ Florin Mija (PSD), eliberat recent sub control judiciar, dar chiar daca vor reusi acest lucru, vor fi unele atributii pe care Mija nu va avea voie sa pe preia, date fiind interdictiile impuse de instanta. In acest context, va fi nevoie ca un alt vicepresedinte, unul interimar, sa-si asume aceste competente.