Avram: Nechita trebuie sa mearga acasa la domnul presedinte; sa aiba grija la caini!

P1080627

Consilierul brailean Ionel Avram (PSD) admite ca in prezent se inregistreaza un nou blocaj la nivelul Consiliului Judetean Braila, chiar daca presedintele Gheorghe Bunea Stancu (PSD) si vicepresedintele Florin Mija (PSD) nu mai sunt in arest la domiciliu, ci se afla sub control judiciar. Dat fiind ca cei doi tot nu-si pot indeplini atributiile de presedinte, respectiv vicepresedinte CJ, de cateva zile, nu mai are nimeni drept de semnatura ca sef al institutiei si deci, o serie intreaga de documente si proceduri sunt pur si simplu blocate.

Avram a declarat astazi ca potrivit legii, vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita (PNL) ar trebui sa obtina semnatura lui Stancu pe o dispozitie prin care sa ii fie delegate atributiile de presedinte si i-a sugerat liberalului sa se duca la locuinta  lui Gheorghe Bunea Stancu si sa-i ceara aceasta semnatura: ”La nivelul Consiliului Judetan suntem iar intr-o situatie de blocaj, dupa ce suspendarea de drept a presedintelui Stancu si a vicepresedintelui Florin Mija a incetat. Legea administratiei publice spune ca presedintele si vicepresedintele CJ sunt suspendati de drept pe perioada instituirii unei masuri de arest preventiv – in cazul acesta fiind vorba despre arest la domiciliu. Aceasta masura a fost ridicata, deci ordinul prefectului de suspendare a lor si-a incetat aplicabilitatea; in schimb, cei doi au niste restrictii si nu-si pot indeplini in continuare atributiile. Legea administratiei publice locale se pare ca este ramasa in urma; exista insa o prevedere – e vorba de articolul 107, aliniatul 2 – in care spune ca in cazul absentei presedintelui CJ, atributiile sale vor fi exercitate de un vicepresedinte delegat de catre presedinte, pe baza unei dispozitii. Asta inseamna ca vicepresedintele in functie, domnul Nechita Ovidiu, trebuie sa mearga acasa la domnul presedinte si sa-i solicite printr-o dispozitie atributiile sale. Va trebui insa sa aiba grija, fiindca de obicei, domnul presedinte tine cainii slobozi si sa nu ramana fara… fara pantaloni, sau stiu eu fara ce…

Stiu ca institutia prefectului a facut o scrisoare catre Ministerul Administratiei Publice, in care solicita precizari in legatura cu aceasta situatie de la Braila. Vom vedea ce raspuns se primeste si de acolo”.

Intrebat  daca, in opinia sa, e de asteptat ca pana la viitoarea sedinta ordinara a CJ, Nechita sa nu obtina acea delegare din partea presedintelui Stancu, Avram a spus: “Nu stiu, nu pot eu sa vorbesc in numele lui Nechita si a domnului presedinte”. Atentionat ca doar ce a spus ca liberalul trebuie sa aiba grija sa nu ramana fara turul pantalonilor, daca se duce acasa la Stancu, social-democratul a replicat: “Pai stiu ca acolo sunt niste caini si e greu sa… Dar poate sa incerce…”.