Avram: Nu ma intorc la Concivia, pana nu vad ce se intampla la urmatoarea sedinta CJ

8bbaca5eec790ca000e5419ccb828092s

Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, Ionel Avram (PSD), care a trebuit sa cedeze astazi functia liberalului Ovidiu Nechita, a ramas si fara postul de vice, dar si fara fosta slujba, de director economic la firma “Concivia”. Ca urmare a alegerii sale, pe 5 august, in functia de vicepresedinte CJ, el si-a incheiat contractul cu “Concivia”, pentru a evita discutiile despre o posibila incompatibilitate, insa dupa decizia de ieri a Prefecturii, care a apreciat ca schimbarea la varful CJ Braila a fost facuta in urma unor hotarari nelegale, a trebuit sa renunte astazi si la postul din fruntea Consiliului.

“Eu mi-am inchis definitiv contractul cu Concivia, ca tot s-a vorbit de <<puciul Concivia>>, desi eu acolo am avut o calitate de salariat, de angajat. Acum mi-am inchis contractul de munca acolo si in momentul de fata sunt liber profesionist si o sa-mi desfasor profesia in continuare. Nu mi-am dat demisia, ci am inchis contractul de munca cu acordul partilor”, ne-a explicat astazi Avram.

Intrebat daca, in contextul in care a ramas si fara functia de vicepresedinte, si fara vechiul job, nu se gandeste acum sa se intoarca la Concivia, consilierul judetean ne-a declarat ca prefera sa astepte pana dupa viitoarea sedinta ordinara a CJ. El a lasat sa se inteleaga ca s-ar putea ca la acea sedinta, vicele Ovidiu Nechita sa fie iar schimbat din functie, iar Avram sa fie din nou ales in locul liberalului: “Asteptam sa vedem cum se vor derula lucrurile. Probabil ca viitorul le va rezolva pe toate. Noi avem pe rol luna asta o sedinta ordinara si probabil ca va fi din nou pe ordinea de zi proiectul de eliberare din functie a domnului Nechita si vom vedea ce se va intampla atunci”.

Avram a mai precizat ca el si ceilalti 17 consilieri din majoritatea PSD-UNPR-PPDD nu renunta la ideea de a-l schimba din functie pe liberalul Ovidiu Nechita: ”Nu renuntam la acel proiect, categoric. Oricum, am inteles ca si domnul Nechita o sa puna pe ordinea de zi acel proiect, la urmatoarea sedinta ordinara a CJ, pentru ca exista o solicitare in acest sens inca din data de 18 august, pentru eliberarea din functie a domnului Nechita, cat si o solicitare pentru organizarea unei sedinte ordinare. In luna august, datorita unor balbe de natura organizatorica, acest lucru nu s-a intamplat. Inevitabil, in luna septembrie, acest lucru se va intampla, pentru ca numai eu, in aceste zile, am inventarat vreo 7 sau 8 proiecte de hotarari, altele decat acesta cu schimbarea vicepresedintelui, care trebuie adoptate”.