Azi a fost inaugurata oficial Maternitatea braileana, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare

img_0419  ???????????????????????????????

Astazi a avut loc inaugurarea oficiala a pavilionului D al Spitalului Judetean Braila, Maternitatea, ce a fost reabilitata in cadrul unui proiect in valoare de 12,1 milioane lei finantat de Banca Mondiala, prin intermediul Unitatii de Management a Proiectelor, din cadrul Ministerului Sanatatii. Lucrarile propriu-zise au inceput in vara anului 2010 si au fost finalizate in iulie 2016, Materitatea fiind functionala in tot acest timp.

“Renovarea a presupus reabilitarea spatiilor spitalicesti si dotari la nivel de functionalitate, adica dotare cu ventilatie, clima, dotare cu gaze medicale, fluide si asa mai departe, dotare cu instalatie de supraveghere centrala foc, fum si paza. Maternitatea avea din anii precedenti parte din dotari, insemnand paturi de ATI, incubatoare, mese, sali de operatie si asa mai departe; am mai facut si noi niste dotari, doua incubatoare de anul trecut si doua incubatoare vom mai lua in acest an. Trebuie insa sa ne dotam complet cu aparatura medicala, treptat, esalonat”, a declarat managerul Spitalului Judetean, dr. Mihail Iugulescu.

La inaugurare au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, primarul Marian Dragomir, senatorul Ion Rotaru, mai multi consilieri, directori de spitale.