Azi PNL a făcut primul pas în procesul colectiv prin care contestă tariful exagerat al apei potabile în municipiul Brăila: liberalii au depus întâmpinarea la Judecătoria Brăila

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, anunță că astăzi a fost făcut primul pas în demararea procesului colectiv prin care se contestă tariful exagerat al prețului la apa potabilă din municipiul Brăila, rezultat după majorarea din luna martie a acestui an:  liberalii au depus întâmpinarea la Judecătoria Brăila.

Amintim că potrivit datelor raportate la nivel național, în luna octombrie, brăilenii plăteau cel mai mare tarif din țară la apa potabilă.

Primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD), care este președintele ADI Dunărea Brăila și președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), care este vicepreședinte al ADI Dunărea, au declarat în mai multe rânduri că majorarea este necesară pentru a se plăti împrumutul BERD contractat de Compania de Utilități Publice (CUP) Dunărea, pentru realizarea investițiilor în modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare, deci nu se poate reduce sub nicio formă acest tarif.

Liberalii sunt convinși că dacă era vorba doar de plata acelui împrumut, majorarea ar fi fost mult mai mică și spun că de fapt tariful a fost mărit, printre altele și pentru a acoperi luxul PSD-iștilor din conducerea CUP Dunărea.

Popa a declarat astăzi că după ce au adunat peste 10.100 de semnături de la brăilenii care susțin acest demers în instanță, el și colegii săi liberali „își țin cuvântul și vor merge până la sfârșit” cu acest proces: „Vrem ca lucrurile să intre în normalitate. Alături de colegii mei am strâns 10.160 de semnături doar din municipiu. Mai avem de centralizat semnăturile din județ”.

Popa a mai afirmat că primarii și consilierii PNL care au votat în favoarea proiectului de modernizare și extindere a rețelei de canalizare din județul Brăila nu se tem de amenințările administrației locale PSD, care vorbea despre varianta ca toți liberalii în cauză să fie chemați în garanție, pentru că au votat „pentru” în ședințele respective, iar acum contestă majorarea rezultată din derularea acelui proiect.

Președintele PNL Brăila spune că liberalii sunt de acord cu proiectul de modernizare și extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în județ, motiv pentru care l-au și votat, dar ei consideră că majorarea tarifului apei potabile decisă în luna martie este mult peste ceea ce ar fi necesar pentru returnarea împrumutului BERD: „Domnul Chiriac nu știe despre ce vorbește. Nu știu, poate a fost într-un moment de slăbiciune și dumnealui nu și-a dat seama ce spune. Probabil nu l-a mai avut pe domnul Mihai Tudose, cum am văzut în emisiunea de la Realitatea TV în care domnul Tudose nu i-a dat voie să vorbească. Probabil că acum a fost singur și știți destul de bine, copiii, sunt sunt singuri, mai spun și lucruri trăsnite. Încă n-a ajuns la maturitatea politică și la maturitatea umană, dumnealui nu înțelege nimic”.

La rândul său, Cătălin Canciu le-a mulțumit brăilenilor care au semnat în susținerea acestui proces colectiv:

Consilierul județean Alexandru Bucălău și-a declarat și el satisfacția că PNL „a reușit să depună în instanță acțiunea cu privire la reducerea prețului atât al apei potabile, cât și al apei de ploaie” și a dat asigurări că liberalii vor merge până la capăt cu acest proces.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns