B. BOTEA: IN BRAILA SE CIRCULA CU TRAMVAIE DIN 1965. E PREA SCUMP SI IREALIST SA MAI CONTINUAM SA INVESTIM BANI DE LA BUGETUL LOCAL IN ACEST MIJLOC DE TRANSPORT

Opinii diferite in cadrul CLM Braila, in privinta deciziei conducerii Primariei de desfiintare a liniei de tramvai pe Soseaua Baldovinesti, care a fost luata din ratiuni economice.

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) nu este de acord cu varianta amintita si sustine ca “acestea sunt niste decizii strategice de dezvoltare, care ar trebui discutate cu toti factorii politici”, nu hotarate de cativa oameni, intre care cel mai probabil nu a fost niciun specialist in management in transporturi.

In ceea ce-l priveste, consilierul Bogdan Botea (PND) crede ca de fapt, Caprariu “greseste putin”. Ba mai mult decat atat, PND-istul este de parere ca noi toti, brailenii, “ne mintim pe noi insine”, in acest domeniu:  “Cred ca domnul Caprariu greseste putin – si e valabil in general, pentru toata lumea din acest oras. Cred ca ne mintim pe noi insine si ne amagim, pentru ca noi pur si simplu cred ca nu ne mai permitem in acest moment sa avem un transport public cu tramvaiul, avand in vedere ca avem un deficit de aproape 17% in buget, daca nu luam in calcul acel excedent din anul precedent. Deci noi nu ne descurcam cu 102 milioane de euro pe an, sa cumparam tramvaie noi. Se circula cu tramvaie din 1965, indiferent cat este de lunga linia de tramvai si pe unde va circula tramvaiul. Deci la acest moment este prea scump, prea costisitor si irealist sa mai continuam sa investim in acest mijloc de transport cu banii nostri. Cu banii altora, poate. Pe termen scurt,  cred ca ar trebui sa avem in vedere…”

“Dar nu ne gandim pe termen scurt, dezvoltarea se gandeste pe termen lung, stimate coleg! Dvs sunteti specialist in drept, iar eu sunt specialist in management in trasporturi, printre altele. Eu v-am explicat ca planul de mobilitate urbana ne arata foate clar piramida transportului si ne spune ce trebuie sa facem. Ne spun niste oameni care sunt specializati pe mobilitate.

Sunt orase din Europa – Brescia, 200.000 de locuitori, care are metrou, domnule, Clujul se gandeste la metrou, iar noi ne gandim numai cum sa scadem! Haideti sa ne gandim la viitor, sa gasim solutii, ca sunt!”, a intervenit Caprariu.

“Dar nici situatia de astazi nu este dezirabila, cu tramvaie care sunt din 1965!”

“Absolut! Dar daca un sistem nu este bine managariat, daca nu este pus la punct, nu inseamna ca el nu este util! Asta inseamna sa desfiintam spitalele, ca am ajuns de rusine, cel mai bun medic din Braila e la Bucuresti…”, a incheiat Caprariu.