B. BOTEA: INAINTE DE A SUBVENTIONA GRADINA ZOOLOGICA, AR TREBUI SA STIM CARE ESTE CAUZA ACESTEI HEMORAGII FINANCIARE

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) este de acord cu ideea de a subventiona Parcul Zoologic din cadrul Administratiei Pietelor si Targurilor (APT) SA Braila, insa inainte de asta, ar vrea sa stie cum se cheltuiesc banii acolo, de s-a ajuns la o adevarata “hemoragie financiara”. Botea a comentat astazi ca simplul fapt ca anual se inregistreaza pierderi de sute de mii de lei la Parcul Zoo si ca, in plus, cheltuielile cresc cu circa 10% de la un an la altul, ar trebui sa duca la o analiza foarte atenta a lucrurilor.

Consilierul PND crede ar fi cazul “sa se termine carnavalul”, cand e vorba de cheltuirea banului public: ”Anual, la aceasta societate au fost cheltuieli mai mari cu circa 10% si nu vad care este cauza. Poate doar daca a crescut numarul de animale salbatice sau se mananca mai mult sau… Nu se justifica o astfel de variatie! Ori s-a marit numarul de personal… dar vad ca e constant, 20 de persoane. Eu vad aceleasi 20 de persoane angajate; in schimb, sunt cheltuieli foarte mari, ca variatie. Deci deficitul se mareste in fiecare an cu o suma destul de semnificativa. Si nu am gasit nicio explicatie in material.

Eu nu sunt impotriva ideii de a avea o gradina zoologica frumoasa, performanta, si nici chiar impotriva ideii de a o subventiona. Dar inainte de a subventiona, ar trebui sa explicam care este cauza acestei hemoragii financiare. Si e valabil pentru toate societatile Primariei, nu numai pentru APT SA.

Deci din punctul meu de vedere, am crezut si cred ca dupa 2016, carnavalul s-a terminat, adica trebuie sa taiem ca lumea, ca sa obtinem bani pentru alte cheltuieli, pentru ca toate se leaga una de alta”.