V. BOTEA: LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA SUNT CARENTE FOARTE MARI DIN PUNCT DE VEDERE MANAGERIAL

Presedintele PMP Braila, consilierul judetean Viorel Botea, declara ca din punctul sau de vedere, este “clar ca lucrurile nu sunt in ordine la Spitalul Judetean”. Botea a comentat astazi ca de multi ani, la spitalul amintit “sunt carente foarte mari atat din punct de vedere managerial, administrativ, cat si din punct de vedere al gestionarii resurselor”.

Liderul PMP a mai spus ca dupa discutiile aprinse din cadrul celei mai recente sedinte CJ Braila, consilierii judeteni PMP si o parte dintre consilierii PSD au discutat cu presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) si s-a decis “sa se faca o monitorizare foarte atenta a managementului care se desfasoara la Spitalul Judetean”, pentru a se stabili daca sesizarile care apar periodic in spatiul public, cu privire la lipsa unor medicamente si material sanitare, sunt adevarate sau nu: “Au fost medicamente care au lipsit, dar unele (sesizari – n.r.) sunt si inventii. Monitorizarea inseamna ca vrem sa vedem, de exemplu, ca sa iau un exemplu concret: de ce nu exista branule sau de ce aceste branule nu au ajuns sau de ce nu sunt bani, pentru ca doamna manager spune ca sunt bani atat pentru medicamente, cat si pentru diverse materiale strict necesare actului medical”.

In contextul in care consilierul PMP a declarat ca “monitorizarea foarte atenta” se va baza, printre altele, pe informatiile primite de la managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, l-am intrebat pe acesta cum se poate baza cineva pe ceea ce spune Rasnoveanu, in conditiile in care in ea declara intotdeauna ca nu lipsesc nici medicamente si nici materiale sanitare, desi pacientilor din spital li se cere sa-si cumpere astfel de lucruri din banii lor.

Botea a raspuns: “Informatiile, asa cum spuneti si dvs, sunt contradictorii. Dar daca vreau sa ma informez… de exemplu, cand avem informatii ca nu sunt branule, vreau sa vad branulele din spital, vreau sa vad locul ala, cutia aia in care se afla cele 2000 sau 5000 de branule. Cum s-au luat, pe ce baza, pe ce contract? Sunt sau nu sunt? M-am dus intr-o sectie, ma uit – oamenii nu au branule… Adica lucrurile trebuie vazute clar, la fata locului, atat vizavi de ce spune managerul, cat si vizavi de ce spun pacientii”.