B. BOTEA: MI SE PARE EXAGERAT CA ADMINISTRATIA FONDULUI LOCATIV SI A CIMITIRELOR SA CHELTUIASCA 2,9 MILIOANE LEI ANUAL PE BUNURI SI SERVICII

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) este de parere ca suma cheltuita anual de Serviciul de Utilitate Publica  de Administrare a Fondului Locativ si al Cimitirelor (SUPALC) pentru bunuri si servicii este foarte mare.

Botea a vrut sa afle astazi, in sedinta CLM Braila, de ce in afara cheltuielilor de personal – care se ridica si ele la 4.582.000 lei -, se cheltuiesc la capitolul amintit 2.911.000 lei: “E vorba de cheltuieli cu bunuri si servicii de circa 600.000 euro la Administratia Cimitirelor, ceea  ce mi se pare exagerat pentru o asemenea institutie. Deci avem vreo 2,9 milioane lei cheltuieli cu bunuri si servicii”.

Directorul  Serviciului de Utilitate Publica  de Administrare a Fondului Locativ si al Cimitirelor (SUPALC), Emilena Huiu, a explicat ca este vorba, printre altele, de “serviciul de salubritate si ceea ce inseamna in primul rand salubritatea din cimitire, deci ceea ce transportam din cimitire. Dupa aceea avem cheltuielile pentru asigurari de imobile, cheltuieli pentru paza la cimitire si la sediul nostru si alte cheltuieli; dar acesta sunt cele mai importante – si valorile sunt foarte mari”.

La randul sau, consilierul Adrian Traian (PND) i-a solicitat directorului SUPALC: “Daca tot vorbim de containerele de gunoi, am o rugaminte la dvs: la Cimitirul Sf. Maria exista doua containere – unul mai mic si unul mai mare, care da o imagine extrem de urata. Haideti sa schimbam pozitia: poate il mutam in alta parte, pentru ca e pe aleea principala si nu da bine”.