B. BOTEA: PSD NU VREA SA PIARDA VOTURI, DECI NU-I VA SANCTIONA PE CEI CARE OCUPA ABUZIV DOMENIUL PUBLIC. NIMIC NU SE SCHIMBA. DORMITI LINISTITI!

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) sustine ca desi autoritatile brailene vorbesc despre sanctiuni si dau asigurari ca se iau masuri, de fapt, pe teren, nu se face nimic in privinta cetatenilor care ocupa abuziv domeniul public, fie pentru a-si construi gradini, terase sau anexe proprii la parterul blocurilor in care locuiesc, fie ocupand ilegal o parte din trotuarul din fata casei.

Subiectul a fost abordat la cea mai recenta sedinta a CLM Braila, cand viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a admis ca astfel de lucruri se intampla tot timpul si a afirmat ca Politia Locala ia masuri, atunci cand este sesizata, iar o alta parte dintre neregulile de acest tip sunt rezolvate atunci cand in zona respectiva se amenajeaza parcari si este eliberat domeniul public de orice anexe sau imprejmuiri realizate fara autorizatie.

In ceea ce-l priveste, Botea spune ca acestea sunt doar vorbe si ca PSD nu sanctioneaza pe nimeni, fiindca asta inseamna sa piarda voturi, iar partidul amintit nu vrea sa-si piarda alegatorii: <<Este doar o declaratie si atat, asa cum au mai fost din 2016 si vor urma altele. In teren nu se schimba nimic si nu se va schimba nimic, pentru ca asta inseamna voturi minus in 2020. Politica de partid nu permite asemenea masuri. Psd merge in Braila la sincron cu toate orasele din Romania pe care le controleaza. Ce se intampla la Braila se intampla si la Bucuresti, dar si la Craiova.

In Braila nu s-a plantat nici macar o panseluta fara ca “cineva” sa apese pe un buton in Capitala. Structura bugetelor este relativ aceeasi in toate orasele rosii, cu acordul tacit al opozitiei de complezenta facuta de PNL. PSD nu va risca investitii majore in infrastructura si igiena orasului, atat de necesare, in detrimentul cheltuielilor pentru fidelizarea elelectoratului si a functionarilor din administratie. Bugetul de 60 de milioane de euro al orasului a fost in asa fel impartit, incat sa-si tina electoratul relativ multumit (inclusiv din punct de vedere religios – a se vedea “donatia” de 328.000 de euro din 30 august, la care a aderat si Pnl, dar si “independentul” Caprariu, primii mergand in continuare pe varianta “USL tacit”). Asa ca sa ne vedem in continuare de vietile noastre, ca de obicei! Dormiti linistiti!>>.