Barbat lesinat in strada, tratat cu indiferenta

smurd1

Indiferenta fata de un om lesinat in strada. S-a intamplat in municipiul Braila, unde un barbat de circa 50 de ani cu probleme medicale a cazut din picioare, in plina strada, zguduit de spasme, in timp ce o femeie aflata in zona a trecut linistita pe langa el si si-a vazut de drum.

Barbatul se afla pe trotuar, asteptand sa traverseze strada la un marcaj pietonal, cand i-a venit rau. Omului i s-au inmuiat picioarele, a inceput sa se clatine si s-a prabusit pe caldaram, inconstient, tremurand din toate incheieturile. Totul s-a petrecut sub ochii unei femei  care a trecut  linistita pe langa omul cazut la picioarele ei si care, fara sa schiteze cel mai gest de a-l ajuta pe barbat, a traversat pe partea celalalta a strazii

Cateva minute mai tarziu, doi barbati care au ajuns in zona au avut si ei nevoie de ceva timp ca sa se hotarasca sa se apropie de omul cazut si sa vada daca acesta mai rasufla, in timp ce o alta femeie a trecut pe langa el si s-a multumit sa priveasca ce se intampla de pe partea celalalta a strazii.

In final, unul dintre trecatori a chemat Salvarea, iar o ambulanta SMURD l-a transportat pe barbatul aflat in stare de inconstienta la spital.

Totul a fost filmat in direct de camerele de supraveghere stradala aflate in zona. Imaginile pe care le-am preluat de la Politia Locala vorbesc de la sine despre cat de dispusi suntem unii dintre noi sa-l ajutam pe cel aflat la necaz.