„Baroque Tour” – Concert susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica

Mâine, 9 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Teatrul „Maria Filotti” Brăila va avea loc concertul „Baroque Tour”, susținut de Răzvan Stoica (vioară) și Andreea Stoica (pian). Este un eveniment care face parte dintr-un turneu special, în care publicului îi este propus un concept inedit: acela de a audia partituri de operă în versiuni pentru vioară și pian.

Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și de Primăria municipiului, prin Teatrul „Maria Filotti”.

„Acest eveniment va pune în lumină strălucirea sunetului viorii Stradivarius Ex Ernest din 1729, prin capodopere scrise de maeștri precum Antonio Vivaldi, Francesco Maria Veracini și Giuseppe Tartini”, spun organizatorii.

Răzvan Stoica este un violonist multipremiat internațional, deținător a numeroase premii internaționale, considerat unul dintre cei mai mari tineri violoniști europeni, cu concerte susținute pe marile scene ale lumii (Royal Concertgebouw Amsterdam, Théatre des Champs-Elysées – Paris, Teatro Carlo Felice – Genova, Palacio de Festivales Santander,  Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, Musikverein Viena).

Andreea Stoica este laureată a mai multor concursuri de prestigiu, care a făcut turnee în toată lumea, atât în programe solo, cât și în spectacole cu orchestre (Germania, Olanda, Italia, Spania, Franța, Elveția, Polonia, România, Israel, Grecia, Bulgaria și SUA).

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Braila, Piața Traian, nr 2, tel 0239.614.710.

În deschiderea concertului Baroque Tour, de la ora 17.45, în același spațiu va avea loc un nou eveniment din seria activităților culturale cu seniorii „Poezia la vârsta a III-a”, susținut de membrii Uniunii Județene a Pensionarilor Brăila și epigramistul Gheorghe Cîrnu.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns