„Basarabia pe cruce” – manifestare cultural-artistică la Casa Goangă

Sâmbătă, 17 iunie, la ora 11.30, la Casa Memorială Petre Ștefănescu Goangă din Brăila va avea loc manifestarea cultural-artistică „Basarabia pe cruce”, o comemorare a raptului teritorial rusesc de la 28 iunie 1940 și a victimelor deportărilor staliniste din anii ’40-’50 în Bărăgan și Siberia. Acțiunea este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Brăila, Asociația ProBasarabia și Bucovina – filiala Vasile Voloc Brăila și Centrul Județean de Excelență Brăila și va beneficia de participare unei delegații culturale din orașul Cahul (Republica Moldova).

În cadrul evenimentului, președintele Societății de Științe Istorice din România – filiala Brăila, prof. dr. Ștefan Aftodor, va vorbi despre „Gulagul basarabean: etape și semnificații”.

Va urma un un moment literar-artistic susținut de reprezentanți ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” și ai Gimnaziului „Serghei Rahmaninov” din Cahul, Republica Moldova.

Mai apoi membrii cenaclului brăilean Dincolo de cuvinte – Nicolae Băciuț vor recita poezii din creațiile lui Grigore Vieru, Andrei Ciurunga și Marin Sorescu.

Manifestarea include un program muzical susținut de grupul folk Generații și soliștii de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Nu în ultimul rând, în cadrul manifestării va avea loc vernisajul expoziției de pictură „De la Nistru pân’la Tisa, a artistului plastic Florin Gabriel-Călin.

Intrarea este liberă.