BATAIE DE JOC PSD-ISTA PE SEAMA BOLNAVILOR DIN SPITALUL JUDETEAN BRAILA

Bataia de joc PSD-ista continua, cand este vorba despre lipsa medicamentelor si materialelor sanitare din Spitalul Judetean Braila. Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) o tine in brate – evident, la figurat –  pe colega sa de partid, Delia Rasnoveanu, managerul unitatii medicale amintite, care se dovedeste incapabila sa rezolve intr-un fel problemele care duc la permanente sincope in aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare. Desi apar periodic semnale publice cu privire la faptul ca pacientii sau apartinatorii acestora sunt trimisi sa cumpere medicamente sau materiale sanitare, desi si pe retelele de socializare oamenii confirma ca ei sau rudele lor au trecut prin asemenea situatii la Spitalul Judetean Braila, Rasnoveanu sustine intr-una ca aceste lucruri nu sunt adevarate, ca exista si medicamente, si materiale sanitare in spital si uneori, daca n-are incotro, trece pe varianta ca “au fost ceva probleme, dar s-au rezolvat”.

Iar Chiriac inghite la nesfarsit aceste raspunsuri care sfideaza evidenta si care sunt o jignire nu doar la adresa consilierilor judeteni, ci si la adresa brailenilor. Chiriac pare sa nu fie deranjat de faptul ca Rasnoveanu ori nu stie care este situatia reala din spitalul pe care-l conduce (ceea ce o descalifica din punct de vedere managerial), ori incearca sa ascunda adevarul – ceea ce este la fel de grav.

Astazi, in plenul CJ Braila a avut loc o discutie in care PSD-istii amintiti au dat replici halucinante, atunci cand consilierul judetean Marian Sirbu a sesizat din nou faptul ca unii pacienti sunt trimisi sa-si cumpere materiale sanitare.

Managerul Rasnoveanu a inceput prin a preciza ca banii pentru salarii sunt asigurati pana la sfarsitul anului, deci din acest punct de vedere, nu sunt probleme. In ceea ce priveste medicamentele si materialele sanitare, managerul a declarat ca acestea nu lipsesc, ci exista, “dar in cantitati foarte mici”: “Intr-adevar, sunt niste fonduri reduse in momentul asta, incercam sa le rezolvam, dar nu pot sa spun ca nu avem”.

“Cat de reduse sunt? Eu spun ca n-aveti!”, a replicat Sirbu.

“Avem, avem, dar in cantitati foarte mici”, a spus Rasnoveanu, radicand din umeri. “Avem! Nu avem suficient. Deci poate nu sunt suficiente in anumite sectoare, dar avem la momentul asta si materiale sanitare si medicamente”

“Pai si atunci de ce sunt trimisi pacientii sa-si cumpere perfuzoare?!”

“Nu stiu”, a ridicat iar din umeri Rasnoveanu.

“Si ser fiziologic?”

“Avem!”

“De ce nu exista glucoza, de ce nu exista absolut nimic?”

“Exista!”

“Doamna, sunt oameni care sunt internati in spital si au fost trimisi sa-si cumpere materiale sanitare!”

“De catre cine au fost trimisi, domnule consilier?”, a intervenit presedintele CJ, Iulian Chiriac, ca si cum n-ar fi fost evident.

“De catre personalul medical, domnule! Daca li s-a spus <<nu avem>> !”

“Poate nu avea personalul medical, poate le ia el acasa si face ceva cu ele!”, a raspuns seful judetului, in bataie de joc.

“Daca li s-a spus pe sectie! Mergem acum, cu totii, intr-o sectie si vedem care este necesarul si o sa vedeti ca nu e asigurat necesarul!”, a insistat Sirbu.

“Dupa sedinta, va rog frumos, mergeti cu doamna manager si faceti o ancheta referitoare la materialele sanitare!”, a spus seful judetului.

“Nu fac eu o ancheta, mergem cu totii, ca sa vedem cu totii ca nu sunt materialele minime in nicio sectie!”, a mai spus Sirbu.

Rapsunsurile date de managerul Rasnoveanu la reclamatiile legate de permanentele probleme legate de lipsa unor medicamente si materiale sanitare reprezinta o sfidare la adresa bolnavilor care ajung in spitalul respectiv, dar si la adresa noastra, a tuturor. O sfidare la care se fac partasi, prin faptul ca o pastreaza in aceasta functie, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac si presedintele PSD Braila, Mihai Tudose (pentru ca dincolo de procedurile si concursurile „oficiale”, Rasnoveanu a fost pusa in functia amintita de PSD si este tinuta acolo de PSD).

Se apropie alegerile, domnule presedinte Tudose! Iar la Braila, PSD = Mangiurea = Rasnoveanu