Biblioteca Digitală a Brăilei – Un nou proiect al Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”

Utilizatorii de internet au mai nou acces gratuit și deschis la Biblioteca Digitală a Brăilei, cel mai „tânăr” proiect al Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”.

„Deși activitatea de digitalizare a colecțiilor a început cu mulți ani în urmă, dezideratul de a oferi publicului nostru o accesare cât mai ușoară și rapidă a documentelor aflate în domeniul public s-a concretizat în anul 2022. Acum se poate regăsi o serie diversă de documente digitizate de tip text, imagine, audio sau video, copii digitale fidele ale documentelor aflate în patrimoniul instituției, prelucrate astfel încât să poată fi consultate pe loc, de oriunde, oricând, doar cu un click distanță.

Biblioteca Digitală a Brăilei este dinamică, în fiecare zi se adaugă noi și noi obiecte digitale care sperăm să trezească interesul tuturor celor care vor accesa aceste colecții virtuale. Biblioteca depune eforturi pentru a-și deschide colecțiile cât mai larg posibil publicului de pretutindeni, în scop de cercetare, educație sau simplă curiozitate”, afirmă reprezentanții bibliotecii.

Informațiile sunt organizate pe domenii de interes, după cum urmează: cărți vechi românești, manuscrise, cărți poștale, fotografii, hărți, bibliografie școlară, medalistică, ziare și reviste, articole, ziare vechi brăilene și naționale etc.

Biblioteca Digitală a Brăilei poate fi accesată aici: https://toread.bjbraila.ro/opac/searchnew