BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PANAIT ISTRATI” BRĂILA LANSEAZĂ O INVITAȚIE PENTRU CEI INTERESAȚI SĂ PARTICIPE LA „OLIMPIADA DE BENZI DESENATE”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila lansează o invitație către toți cei interesați să participe la proiectul internațional „Olimpiada de benzi desenate” – ediția I, desfășurat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs internațional de benzi desenate ce are ca scop promovarea spiritului olimpic și conștientizarea valorilor culturale naționale , europene și internaționale în rândul elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.
„Biblioteca Județeană «Panait Istrati» Brăila s-a alăturat acestui proiect, un demers original care aparține autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu. Tema acestei ediții este «Povestea inelelor olimpice» (ținând cont că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic).
Concursul se adresează elevilor claselor I-XII pasionați de grafică și benzi desenate.
Subiectele concursului : spiritul olimpic, valorile olimpismului.
Detalii suplimentare privind acest concurs puteți găsi accesând linkul: https://www.facebook.com/106987390837966/videos/754870011833749/?epa=SEARCH_BOX

Se vor acorda premii (insigne, diplome, produse) pentru fiecare grupă de participare: un loc I; un loc II; un loc III. În total vor fi 18 câștigători.
Toți participanții vor primi diplome de participare via email.
Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee și în alte instituții de cultură din țară.
Data și locul Galei de premiere se va anunța la o dată ulterioară (sau se va face online, în funcție de condițiile impuse de starea de alertă)”, se arată într-un comunicat de presă.
La Brăila, înscrierea lucrărilor se face la Sectia pentru Copii.Ludoteca a Bibliotecii Județene, până la data de 20 octombrie 2020. Persoană de contact: Doinița Mihaela Stanciu, 0740681971.