Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila reia Atelierul de Scriere Creativă, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila organizează în perioada octombrie 2022 – februarie 2023 un nou Atelier de Scriere Creativă, care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani. Atelierul se va desfășura în cadrul Proiectului Național “Fantezii literare”, aflat la cea de-a III-a ediție.

Pe parcursul întâlnirilor participanții vor deprinde tehnici de redactare, scopul fiind finalizarea unui text literar care va avea șansa să participe la cea de-a doua etapă a proiectului – Concursul Național de Proză Scurtă “Fantezii literare”.

Alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” vor avea texte în concurs și alte biblioteci publice din țară, iar în urma clasamentului și a selecției realizate de un juriu de specialitate, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă realizată la Editura „Proilavia” a bibliotecii.

Reamintim că la ediția I a proiectului, alături de biblioteca din Brăila, au participat la proiect alte 8 biblioteci publice din țară, câștigătoarea concursului fiind Cristina Anamaria Ursaru din Brăila, cu textul „Pas în doi”, iar la cea de-a II-a ediție au fost alături de noi 12 biblioteci județene și comunale, premiul I fiind obținut de Alessia Maria Oancea, de asemenea din Brăila, cu povestirea „Ceasul cu stele pe limbi”.

Pentru înscrierea la Atelierul de Scriere Creativă doritorii se pot adresa pe parcursul lunii septembrie 2022 coordonatorilor proiectului, Roxana Neagu, telefon: 0766653978, e-mail: roxana_neagu@bjbraila.ro și Teodora Lungu, telefon: 0757409725, e-mail: teodora_lungu@bjbraila.ro  sau direct la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon, nr. 4.