Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila va oferi gratuit cursuri de tipul „Cunoștințe digitale pentru angajare în diverse job-uri”/ „Completarea de cereri online către instituții”/ „Plata utilităților și a impozitelor online”

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila face parte din această toamnă din Rețeaua de centre digitale din România, o inițiativă desfășurată în cadrul Proiectului național de educație și incluziune socială „Împreună în România Digitală”.

„În calitate de centru digital, biblioteca brăileană își propune să îi susțină pe cei care nu au competențe digitale de bază, oferind acces la tehnologie, internet și activități educaționale. Ne dorim să nu lăsăm în urmă cele mai vulnerabile categorii sociale; de aceea vom oferi gratuit cursuri de tipul: navigare în siguranță pe internet, cunoștințe digitale pentru angajare în diverse job-uri, completarea de cereri online către instituții, plata utilităților și a impozitelor online, etc.

Ritmul digitalizării, accentuat și de pandemie, în diferite zone precum educație, sănătate, servicii sociale sau servicii publice impune competențe digitale minime pentru a nu conduce la inegalități sociale importante. În România, principalele preocupările de până acum s-au canalizat către dezvoltarea abilităților de nivel avansat, precum dezvoltarea de software sau inteligență artificială și sporadic sau deloc spre incluziune digitală, prin alfabetizarea digitală a tuturor categoriilor de cetățeni”, se arată într-un comunicat de presă.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns