Biblioteca Județeană “Panait Istrati” marchează Ziua Mondială a Sănătății prin expoziția documentară “Împreună pentru o sănătate mai bună”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila organizează expoziția documentară “Împreună pentru o sănătate mai bună”. Expoziția cuprinde cărți de medicină generală, precum și lucrări de remedii și terapii naturiste.

„Ziua Mondială a Sănătății este organizată anual pe 7 aprilie pentru a marca fondarea Organizației Mondiale a Sănătății, care a avut loc în 1948, prilej cu care sunt demarate campanii de conștientizare privind sănătatea globală. Sărbătoarea este recunoscută de toate guvernele lumii și de diverse organizații neguvernamentale cu interese în problemele de sănătate publică.

Tema anului 2021 este «Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă», în condițiile în care pandemia de COVID-19 a lovit toate țările, iar impactul cel mai dur a fost simțit de comunitățile care erau deja vulnerabile. Accesul universal la serviciile de sănătate este fundamental pentru starea de bine și de sănătate a tuturor persoanelor și națiunilor. Acoperirea Universală cu Servicii de Sănătate se referă la serviciile esențiale, începând de la prevenție până la tratament, reabilitare și îngrijire paliativă”, precizează organizatorii.