Bilanțul celei de a treia zile de verificare a centrelor rezidențiale din județul Brăila: amenzi în valoare totală de 68.000 lei

La nivelul județului Brăila au fost controlate în cursul zilei de ieri, un număr de 10 centre rezidențiale publice și private, conform unei planificări realizate împreună cu Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.

În a treia zi de control au fost constatate o serie de nereguli pentru care au fost aplicate un număr de 33 de sancțiuni,  din care amenzi în cuantum total de 68000 lei.

”Continuăm activitatea de control. În cursul zilei de ieri nu au fost constatate nereguli care să determine închiderea centrelor rezidențiale verificate sau mutarea persoanelor asistate la alte centre. Comisia constituită prin ordin de prefect va continua să efectueze verificări la încă 26 de centre”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

După cum se precizează în comunicatul dat publicității de Prefectura Brăila, „neregulile pentru care au fost aplicate sancțiuni sunt următoarele: grupurile sanitare nu sunt accesibilizate; lipsa programului de autocontrol pe 2023; întocmirea necorespunzătoare a programului DDD pentru anul 2023; lipsa unor proceduri sau documente, precum și lipsa analizei de risc la securitatea fizică”.

(sursă foto – facebook Instituția Prefectului- Județul Brăila)