Bilanțul unei acțiuni a polițiștilor rutieri brăileni desfășurate astăzi: 101 de vehicule controlate, amenzi în valoare de 9.860 de lei, 2 permise de conducere suspendate

Un brăilean în vârstă de 38 de ani a fost depistat astăzi de polițiști în timp ce conducea un microbuz de transport persoane pe Calea Călărașilor, în municipiu, având o îmbibație alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Acesta a fost doar unul dintre șoferii testați cu aparatul etilotest,în cadrul unei acțiuni desfășurate în această dimineață de polițiștii rutieri brăileni, care au făcut verificări pe linia autovehiculelor de transport persoane, cu precădere în zonele cu risc rutier ridicat. Acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehiculele destinate transportului public de persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor și existența verificării metrologice a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport sub aspectul autorizării,  respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente, conform licențelor de traseu, respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzut în certificatul de clasificare al autovehiculului.

Polițiștii au controlat 101 vehicule și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.860 de lei. Totodată, ca măsură complementară, oamenii legii au reținut 2 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Cu ocazia acțiunii au fost oprite și verificate în trafic 19 autovehicule destinate transportului de elevi, fiind aplicate 2 sancțiuni pentru neregulile constatate.

A fost acordată o atenție sporită față de starea psiho-fizică a șoferilor și testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto.