BOBOC: ADVERSARUL NOSTRU NU E IN INTERIOR, IN PNL; PRIN TENSIUNILE ACESTEA DINTRE NOI FACEM JOCUL PSD

Dupa o pauza de cateva saptamani, luata in urma pierderii alegerilor la Primarie si a demisiei sale din functia de presedinte PNL Braila, senatorul PNL de Braila Catalin Boboc revine in spatiul public, cu apeluri la linistirea spiritelor in interiorul organizatiei si la spalarea rufelor in familie. Boboc intra din nou in “joc” in contextul in care filiala locala fierbe in suc propriu, unii dintre liberali fiind nemultumiti de propunerile de candidati la alegerile parlamentare rezultate in urma votului consultativ, in timp ce candidatii respectivi si sustinatorii incearca prin toate mijloacele – folosite in Braila, dar si la centru – sa pastreze lista  de candidati neschimbata pana la alegeri.

Demisia presedintelui interimar PNL, Vasile Cortez, si desemnarea de la centru a unui alt pesedinte, in perioada lui Marian Petrache, a agitat si mai mult spiritele, iar astazi este o zi hotaratoare, fiindca este programata o intalnire a noului sef liberal cu organizatia braileana si este de presupus ca vor fi luate decizii si in privinta modului in care vor fi desemnati candidatii la alegerile parlamentare.

In acest context, Catalin Boboc a facut aseara, in cadrul unei emisiuni de televiziune, un apel la colegii sai, carora le-a cerut sa nu se mai lanseze in comentarii si declaratii publice acide, care dauneaza imaginii partidului. Senatorul le-a reamintit liberalilor ca ar trebui sa se lupte cu PSD, nu intre ei.

Boboc a declarat ca nu ar numi “scandal” ceea ce se intampla acum in PNL Braila, ci ar spune mai degraba ca sunt “tensiuni”, ca urmare a faptului ca nu a fost gestionat cu destula maturitate esecul de la algerile locale: “Nu stiu daca e un scandal in PNL, dar nu trebuie sa ne ascundem, e o oarecare tensiune in partid. Nu am reusit, din pacate, sa gestionam momentul acela destul de urat de dupa pierderea alegerilor de la municipiu, alegeri in care oamenii credeau; am pierdut si alegerile la Consiliul Judetean si nu am stiut, din pacate, sa gestionam asta. Dar caracterele puternice se vad la greu.

Cred ca ceva ne-a scapat si nu am tratat lucrurile cu suficienta maturitate. S-au acumulat niste nemultumiri, s-au acumulat ceva frustrari, poate, ale unor oameni care s-ar fi asteptat mai mult de la aceste alegeri si poate n-au obtinut si n-au reusit, pentru ca pierzand alegerile, mai putini sunt cei care isi vad munca politica incununata de succes. Cred ca despre asta e vorba.

Dar a fost doar o batalie; razboiul principal al anului acesta il reprezinta alegerile parlamentare, alegerile generale, dupa care toti ne propunem sa dam un guvern liberal. Nu se poate in felul asta, cu siguranta. Eu am spus asta colegilor mei de cate ori am avut ocazia: adversarul nostru nu e inauntru, in interior. Sigur, competitiile sunt in regula, ele dau sarea si piperul, sunt corecte, sunt firesti, dar competitia noastra adevarata e cu PSD-ul si ar trebui cu totii sa ne canalizam capacitatea de lupta in aceasta batalie, nu intre noi, ca ne pierdem, ne irosim degeaba si facem – cum din pacate, nu cred ca e prima data – jocul PSD-ului, care stie sa speculeze lucrurile astea si sa profite”.