BOBOC: ALINA NEACȘU A FOST SCHIMBATĂ DIN FUNCȚIA DE DIRECTOR MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN, CĂ NU CONTEAZĂ CRIZA ACUM, CONTEAZĂ SĂ PUNEM OAMENI CARE SUNT… MĂ ROG… NU VREAU SĂ INTRU PREA MULT ÎN ASTA

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că șefii administrației publice municipale și județene (PSD) acuză lipsa fondurilor necesare pentru realizarea unor proiecte/lucrări care sunt necesare comunității și critică Guvernul Orban, în loc să scrie proiecte pe baza cărora să acceseze finanțări care sunt disponibile la nivel național sau european.

Boboc a comentat în cadrul unei conferințe de presă că „din păcate, unii se mulțumesc doar să stea cu mâna întinsă la Guvern și se mulțumesc doar să critice, dar soluția nu este asta. Soluția este să faci proiecte, să iei tu taurul de coarne, cum se spune. Mai ales că sunt niște bani acolo. Făceam o comparație: e o grămadă de bani pusă pe masă de Guvern, care te așteaptă să te duci să iei din ei. Dacă noi nu suntem în stare să scriem două proiecte amărâte și ne plângem doar că nu avem ce ne trebuie… asta e o abordare cu care PSD-ul ne-a obișnuit”.

Liderul PNL a mai vorbit despre faptul că în Consiliul Județean s-au împărțit locurile în Consiliile de Administrație ale unor instituții subordonate doar între social-democrați, singura excepție fiind Spitalul Județean, unde medicul Cristian Pricop (PNL)  a fost desemnat reprezentant al CJ în Consiliul de Administrație: „Am observat că în CLM, în CJ, ca urmare a votului exprimat de brăileni – un vot important în favoarea celor de la PSD -, în toate conducerile instituțiilor din subordine sau din coordonare sunt reprezentanți ai PSD, în toate conducerile CA. Cu alte cuvinte, administrația de la Brăila este în proporție de 99,99% cu conducere PSD-istă. Sigur că da, au câștigat alegerile și au o majoritate confortabilă în cele două consilii și pot folosi această majoritate cum consideră ei, dar eu cred că în conducerile unor instituții trebuie să fie, dincolo de culoarea politică, oameni care se pricep. N-am văzut să propună oameni potriviți.

Și am văzut că și acum, la Spitalul Județean, în plină criză, după ce doamna manager PSD (Delia Râșnoveanu – n.r.) a fost mai mult prin concedii decât la spital atunci când criza era cât casa și când doamna director medical Alina Neacșu practic îi ținea locul acolo și se «bătea» cu toată criza aceasta, înțeleg că doamna Neacșu a fost schimbată, că nu contează criza acum, contează să punem oameni care sunt… mă rog… nu vreau să intru prea mult în asta…

Am văzut-o pe doamna manager spunând că nu poate face echipă cu doamna Neacșu, după ce 4 ani sau 5 ani au lucrat împreună. Cum naiba după 5 ani îți dai seama că nu faci echipă cu un om?!

Ținând minte ceea ce a spus domnul Chiriac acum vreo 4-5 luni, că la Spitalul Județean nu va mai susține un management politic și că acolo va avea grijă să ajungă în primul rând profesioniști, am văzut că asta nu se întâmplă, ba chiar i-au dat mandat doamnei manager să-și facă o nouă echipă”.

Boboc a mai spus că „nu are o problemă personală cu domnul doctor Dragoș Voicu”, care este mai nou director medical al Spitalului Județean, ci problema este alta, din punctul său de vedere: „Au fost niște momente în care chiar puteam să o schimbăm pe doamna manager și oricât de antipatică ne-ar fi fost, oricât de mult am considerat că nu-și face treaba stând mai mult prin concedii, am zis că nu e momentul în plină criză să vii cu astfel de măsuri.

Așa văd lucrurile și acum, nu s-a schimbat absolut nimic. Una e să lucrezi într-un spital – cum lucrează domnul Voicu de ani de zile, e foarte în regulă, nu am o problemă cu dumnealui, ba din contră – și una e să mergi acum în administrativ și să gestionezi toată nebunia aia”.