Boboc: „Am semnat un document cu Popa, privind formula noului Birou Politic Județean al PNL Brăila”; Popa: „Nu am făcut nicio înțelegere cu Boboc. Este un fals, aceea nu este semnătura mea”

„Am avut o discuție cu deputatul Alexandru Popa, am căzut de acord asupra unei formule de lucru și am semnat un document în acest sens.  Este documentul despre care mă întrebați dvs” – este declarația președintelui interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, când a fost întrebat despre un document ce a fost obținut pe surse de MD Press (vezi foto).

În ultimele zile deputatul Popa (cel care candidează pentru funcția de președinte al PNL Brăila) și Cătălin Boboc au dat declarații complet diferite cu privire la o presupusă înțelegere între tabăra Popa și tabăra Boboc, care ar fi prevăzut ca aceasta din urmă să primească niște locuri în cadrul noului Birou Politic Județean (ce va fi ales mâine), iar Boboc însuși să devină prim-vicepreședinte al PNL Brăila.

Boboc a declarat oficial că a existat o discuție în urma căreia s-a ajuns la un acord între cele două grupări din PNL Brăila, dar Popa a negat că ar fi făcut vreo înțelegere cu acesta și a spus că Boboc nu are loc în echipa sa.

Surse din PNL Brăila ne-au declarat astăzi că această înțelegere a existat și că a fost semnat și un document în acest sens (foto). Mai mult, documentul nu a fost semnat doar de Alexandru Popa și de Cătălin Boboc, ci și de alte trei persoane.

În acest context, l-am contactat pe Cătălin Boboc pentru a-l întreba dacă documentul este real și dacă este semnătura sa.

Liderul liberal ne-a declarat: „Pot confirma că am semnat această foaie eu, Alexandru Popa, Alexandru Bucălău, Bașno și Eugen Chiru. Am stat la aceeași masă înainte de alegerile de la Organizația Municipală, am discutat, am stabilit să punem punct disputelor, să terminăm cu scandalurile și să construim ceva serios, fără scandal, fără circ. Pe 17 iunie a fost discuția asta, dacă nu mă înșel.

Am stabilit ca în noul Birou Politic Județean Popa să fie președinte și Alexandru Bucălău secretar general, iar Popa să mai aibă 8 oameni din echipa lui. Pe de altă parte, în noul BPJ urma să intru și eu și alți 7 oameni din echipa mea, deci 8 persoane. În plus, ar mai fi intrat 13 primari.

Am stabilit ca dacă unul dintre primari sau mai mulți n-ar fi vrut să intre în BPJ, atunci în locul primilor 3 care refuzau, propunea Popa alte persoane și dacă erau mai mult de 3 primari care refuzau, propuneam eu al patrulea,  el al cincilea și tot așa, astfel încât să existe un echilibru și el să aibă majoritatea.

La acea discuție am căzut de comun acord asupra faptului ca e mai important să avem liniște în filială decât să ne batem pe funcții, drept pentru care am ajuns la acea formula”.

În ceea ce-l privește, deputatul Alexandru Popa neagă categoric că ar fi avut vreo înțelegere cu Boboc și cu atât mai mult, că ar fi semnat acel document sau oricare alt document privind orice gen de acord cu Boboc cu privire la noua conducere a PNL Brăila. Mai mult, Popa s-a arătat indignat de faptul că adversarii săi din PNL au ajuns până la un asemenea nivel, încât săi falsifice  semnătura, chiar dacă este vorba despre niște documente care nu au caracter oficial: „Aceea nu este semnătura mea. Nu este nimic adevărat, nu am semnat niciun fel de înțelegere cu Cătălin Boboc. După tot ce am declarat în ultimele luni, după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, chiar credeți că aș fi semnat ceva cu Boboc?!

Este încă o dovadă că Boboc și grupul care îl susține sunt disperați. Ăsta este cântecul lor de lebăda.

Am fost la discuții cu ei, dar eu nu am semnat absolut nimic de acest gen. Că m-am întâlnit cu Cătălin Boboc eu și colegii mei de câteva ori, ca să discutăm despre ce se întâmplă în PNL Brăila? Da, ne-am întâlnit de mai multe ori, pentru că deocamdată este președintele PNL Brăila. Dar de aici și până la a face o înțelegere cu el și a semna și un document în acest sens e cale lungă…

Practic, mi-au falsificat semnătura, fiindcă nu e semnătura mea pe acea hârtie. Nu e prima data când se întâmplă asta în PNL Brăila. Și lui Alexandru Bucălău i-au făcut asta înainte de alegerile parlamentare. Ca să vedeți la ce nivel se coboară unii dintre membrii PNL Brăila…”.