Boboc a devenit seful Comisiei Juridice din Senat

images

 

 

Braileanul Catalin Boboc a devenit presedintele Comisiei Juridice din Senat, dupa ce locul a ramas vacant, in urma demisiei fostului presedinte, Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare, cu suspendare. Propunerea a fost facuta de presedintele PNL, Crin Antonescu, care a anuntat ca senatorul brailean Catalin Boboc este sustinut de liberali pentru functia amintita. Liderul PNL a mai precizat ca Tudor Chiuariu ramane, totusi, senator, „prin efectele hotararii instantei, ale sentintei” si  va ramane si membru PNL.

Contactat telefonic, senatorul ne-a declarat ca noua sa functie este o mare responsabilitate, insa, in acelasi timp este si o oportunitate politica si profesionala pe care isi doreste sa o fructifice: “Da, este o responsabilitate mare, serioasa, pentru ca aceasta Comisie Juridica este una dintre cele mai importante din Senat. Este adevarat ca sunt nou in activitatea parlamentara, fiind la primul mandat, dar in afara de presedinte, mai sunt in comisie si ceilalti membri, pe care ne vom baza si cu care vom face echipa. Cat priveste propunerea ca eu sa preiau functia de presedinte, am inteles ca a fost o consultare intre colegii din partid, insa pot sa va spun ca am fost sustinut pentru aceasta functie si de senatorul PSD Ion Chelaru, care este un jurist cunoscut. Chiar daca nu am fost foate vizibil in spatiul public, in ceea ce priveste activitatea mea din Comisie, sa stiti ca am fost foarte activ. Probabil ca activitatea mea i-a convins ca pot sa fac fata acestei functii”.

Intrebat daca priveste noua sa functie ca un pas inainte, pe calea ocuparii unor functii politice si administrative  mai inalte,  Boboc a raspuns: “Da, este o ocazie, politic vorbind, este o oportunitate pe care voi face tot ce pot sa o fructific si nu neg ca este important acest pas in cariera mea politica. Este o rampa pe care voi incerca sa o folosesc, in activitatea mea ca parlamentar”.