Boboc: Cand esti primar, nu prea iti permiti sa ai trairi omenesti, normale; trebuie sa imbraci haina administrativa

P1120502

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, nu este de acord cu decizia primarului municipiului, Aurel Simionescu (PSD), de a nu aloca fondurile promise clubului HC Dunarea, pana cand acesta nu-si achita datoriile mai vechi – chiar daca echipa risca desfiintarea. Catalin Boboc este de parere ca Municipalitatea are datoria sa sustina sportul local, mai ales ca echipa de handbal feminin are niste rezultate meritorii si aduce la Sala Polivalenta o multime de fani:  “Domnule, comunitatea are voie prin lege sa sprijine activitati sportive, culturale, educative, etc. Dar la Primarie cred ca e o alta problema: cand dai 4 miliarde de lei pentru un chiosc, nu-ti mai raman bani ca sa sustii si handbalul, sa sustii niste fete care activeaza nu in cele mai europene conditii, dar obtin niste rezultate. Brailenii se duc chiar cu placere la meci, la Polivalenta”.

Cat despre temerile primarului Simionescu, privind faptul ca sefii HC Dunarea vor folosi banii pentru a achita datoriile, iar Municipalitatea va avea din nou probleme la viitorul control al Curtii de Coturi – cum s-a mai intamplat in trecut -, liderul liberal crede ca edilul-sef a devenit mai temator, dupa ce a petrecut cateva zile dupa gratii, in urma descinderii procurorilor DNA la Primarie: “Sa stiti ca din punct de vedere legal, ca si CLM, poti aloca niste bani pentru sport, cu conditia << spre a fi folositi la: 1… 2… 3…>>. Daca ei incalca acea hotarare de CLM, cei care fac asta, de la handbal, vor raspunde in nume personal, pentru ca asociatia are un presedinte, are un trezorier, etc si asta  s-ar putea rezolva foarte simplu. Adevarul este ca nu se vrea sa li se dea bani. Poti sa aloci bani si sa-i spui clar celui caruia ii dai la ce ii poate folosi. Iar dupa aceea, cel care a primit banii raspunde penal; asadar tu, ca Primarie, fa-ti treaba ta si mai departe nu tine de tine. Ia-ti masurile de prevedere necesare si nu se intampla nimic.

Simionescu a trecut prin niste intamplari nefericite si omeneste vorbind, il inteleg. Dar stiti ce, cand esti primar, nu prea iti permiti sa ai trairi omenesti, normale; trebuie sa te imbraci in haina administrativa, asta e!”