Boboc, către Canciu: Cum adică „așa cum sunt, bun, rău, eram persoana susținută de PNL pentru șefia ISJ”? Păi nu era pe competență, pe profesionalism? Nu țipam noi când PSD punea în funcții oameni pe baza carnetului de partid?

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat astăzi, ironic, că „se bucură extrem de mult” că ai săi colegi de partid „au înțeles” apelul său la un comportament civilizat în perioada campaniei pentru alegerile interne, fără atacuri în spațiul public, astfel încât la finalul alegerilor, liberalii „să se poată uita unii în ochii altora și să poată face în continuare echipă”.

Pe de altă parte, Boboc a afirmat ieri că „poate să discute orice cu colegii săi liberali pur sânge, dar de la cei care s-au plimbat pe la diverse partide nu acceptă nici sfaturi, nici păreri. Ce spun aceștia e doar zgomot. Sunt niște oameni care au acumulat niște frustrări”. De asemenea, a vorbit despre „niște oameni (din PNL Brăila – n.r.) care astăzi dau lecții și fac teorie, dar care rupeau ușile pe la președintele CJ, având ei impresia că fac tot felul de aranjamente, tot felul de manevre, erau precum puii ăia care stau cu ciocurile ridicate, poate-poate primesc bunăvoință de la PSD”. În plus, el a sugerat că fostul inspector școlar general al Brăilei, liberalul Cătălin Canciu (care a fost demis la finele săptămânii trecute), nu a știut să se apropie de oamenii din sistemul de învățământ, ci dimpotrivă, iar acest lucru a afectat și imaginea PNL.

În replică, fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila a comentat că Boboc „i-a trimis niște profesori care nu au nicio competență managerială” ca să-i numească directori și că nu a făcut acest lucru. Canciu a mai spus că el „ e respectat de oameni și nu îl arată nimeni cu degetul că a împrumutat bani și nu i-a dat înapoi” (aluzie la Boboc) și că „îi este greu să primească sfaturi de la un individ a dat un singur examen profesional în viața lui și n-a fost în stare să ia nota 5”.

La rândul său, deputatul Alexandru Popa (PNL) a afirmat că el, unul, se consideră un liberal «pur sânge» și că familia sa este la a treia genenrație de liberali.

Președintele PNL Brăila a revenit astăzi cu o replică la declarațiile colegilor săi: „Despre Alexandru Popa, el e implicat activ, nu l-am suspectat niciodată de altceva și nici n-am spus că n-ar fi implicat, nu înțeleg de ce s-a simțit el vizat de declarațiile mele. Chiar n-am avut treabă cu el în ce  am afirmat.

Cât despre domnul Canciu, ce pot să zic… mă bucur mult că «a înțeles» din nou … cum să spun eu… nu pot să spun «sfatul meu», că omul nu acceptă sfaturi… opinia mea. Dacă dumnealui consideră că în PNL îți pui mâinile în șolduri și poalele în cap și atunci se cheamă că faci politică, se înșeală. Și o spun ca om care a mai văzut la viața lui ceva politică și politicieni.

Cât despre celelalte atacuri pe care le-a lansat la adresa mea, sincer, așteptările de la un profesor – care înțeleg că mai e și doctor – sunt mai mari în privința limbajului, a unei limite de bun simț, a unei decențe. Dar  domnul Canciu a citit prea mult, a învățat prea multă geografie și n-a mai avut timp de celelalte”.

Întrebat dacă i-a cerut lui Canciu să numească anumiți profesori în funcții de directori, Boboc a răspuns: „Nu i-am trimis pe nimeni să-l numească director, nu cu  mine a făcut el propunerile și schimbările de directori pe care le-a făcut și dacă tot lansează tot felul de mizerii de-astea, ar face bine să spună clar: «Uite, pe X și Y mi i-a trimis ca să-i numesc directori». Altfel, așa, povești din astea… eu m-am săturat să tot aud. Un lucru e cert: dacă s-a consultat cu cineva sau a primit sugestii în privința numirii directorilor, nu de la mine a primit sugestii”.

Pe de altă parte, liderul PNL se arată uimit de declarația lui Canciu potrivit căreia: „bun sau rău, cum sunt eu, sunt persoana susținută politic de PNL la șefia Inspectoratului Școlar Județean Brăila. Pe cine au pus în locul meu? A pus un om care a candidat din partea PMP la alegerile din 2020”.

Cătălin Boboc a comentat: „Domnul Canciu n-a înțeles un lucru la liberali. Cum adică «bun, rău, e de-al nostru, liberal?». Păi nu era pe competență, pe profesionalism? Adică el spune că bun, rău, trebuie să-l ții pe unul în funcție, că e de la PNL…

Păi nu țipam noi cu toții când PSD punea – și încă mai pune în administrația locală – în diverse funcții oameni pe care îi recomandă un singur lucru, și anume carnetul de partid? Păi acum ce facem, ne răzgândim? Cine ne mai crede?

Cum să faci asemenea declarații? Dar eu le pun pe seama lipsei de experiență politică…”.