Boboc, catre Draghincescu: Nu suntem santajabili, nu suntem nici slabi de inima, nici nu ne speriem de cineva care are gura mare

P1110540

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a comentat astazi mai pe larg o declaratie facuta ieri la o emisiune de televiziune, privind faptul ca fosta sa colega Simona Draghincescu – ce a fost recent exclusa din partid – i-ar fi cerut viceprimarului Alexandru Danaila (PNL) “sa aiba o anumita pozitie” in procesul ei, pozitie care sa o favorizeze. Boboc a explicat astazi ca nici Danaila si nici altcineva din PNL nu sunt “santajabili” si ca daca acesta era pretul pe care trebuia sa-l plateasca viceprimarul si PNL-ul, pentru ca Draghincescu sa nu-si mai atace public colegii si sa nu mai afecteze imaginea partidului, atunci nu era un pret pe care liberalii erau dispusi sa-l plateasca: “In PNL niciun coleg nu are rezervat vreun loc la Consiliul Local, la Consiliul Judetean – ca e el mai destept, mai frumos, mai batran, mai tanar. Ca atare, nici doamna Draghincescu nu putea sa aiba asta. Adica nu putea nimeni sa-i cumpere tacerea, ca sa-i spunem asa, sau apartenenta la echipa, cu tot felul de promisiuni. Si imi asum cand spun ca problemele personale ale fiecaruia dintre noi, fie ele si cu justitia, sunt probleme care n-au legatura cu partidul si in care PNL nu se implica. Fiecare ne asumam si raspundem pentru faptele noastre si ne ducem singuri crucea si ne rezolvam problemele. Ca sa ne implicam in asta, cum inteleg ca a primit solicitari domnul Danaila, noi, ca persoane, noi, ca si persoane cu functii publice sau chiar institutii, cum ar fi Primaria, si sa facem nu stiu ce fel de hartii in nu stiu ce forma, este exclus. Nu suntem santajabili, nu suntem nici slabi de inima, nici nu ne speriem de cineva care are gura mare. Poate ca vorbim mai putin, dar vorbim apasat si stim ce spunem”.

Amintim ca Simona Draghincescu este vizata de un dosar penal privind investitiile realizate pe vremea cand conducea Directia Administratia Pietelor si Targurilor (DAPT). Ea este acuzata de gestiune frauduloasa, distrugerea unor bunuri din domeniul public al municipiului, delapidare, abuz in serviciu, modificarea ilegala a patrimoniului unei institutii publice, atribuiri de contracte si spatii comerciale dupa bunul plac, fara licitatii publice, cu un prejudiciu total estimat la peste 8 milioane lei.