Boboc: Cele mai multe licitatii publice organizate de administratia braileana s-au facut in conditii oneroase, in ultimii ani

P1080704

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, spune ca la Braila, cea mai mare parte a licitatiilor publice organizate de administratia locala in ultimii ani s-au desfasurat in conditii oneroase, care au avantajat clientii politici ai PSD. Catalin Boboc a declarat astazi ca licitatiile erau castigate de firmele de casa, care veneau cu preturi foarte mici, imposibil de respectat, dupa care se suplimentau sumele respective pe ochi frumosi: “Era o practica obisnuita aceasta. De ce credeti ca toata administratia publica locala a ajuns intr-un fel sau altul sa dea cu subsemnatul la DNA? Jumatate din cazuri poate sunt exagerari, dar credeti ca oamenii astia de la DNA n-au informatii?

Pe de alta parte, acum e o teama in societatea romaneasca, in general, nu doar la Braila, legat de participarea la licitatii, dar sa stiti ca o sa apara, usor-usor, firme noi, care n-au fost abonate la bani publici, in timp ce acelea mai vechi nu mai risca sa participe la licitatii organizate de administratia publica. Si mai e ceva: ei au fost invatati sa vina sa faca lucrari de mantuiala, ca aveau o mica <<intelegere>>, sau din <<prietenie>>, licitau la cel mai mic pret, unul imposibil de realizat de o forma serioasa, si apoi rezolvau prin suplimentarea sumelor. <<Liciteaza tu la pretul asta foarte mic, dupa care iti mai dau eu bani, din pix!>>. Asta nu e abordare serioasa. Asta este lipsa de respect si chiar aroganta, pe principiul <<Noi facem ce vrem in Braila, suntem de 25 de ani stapani aici si facem exact ce vrem si cum vrem noi!>>”.