BOBOC: CONTINUAM DEMERSURILE PENTRU REFERENDUMUL IN VEDEREA DEMITERII PRIMARULUI. MOTIVUL? NESOCOTIREA INTERESULUI GENERAL AL COMUNITATII

Prim-vicepresedintele PNL Braila, Catalin Boboc, declara ca organizatia sa va continua pasii legali pentru organizarea unui referendum, in vederea demiterii primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD). Chiar daca initial, liderii PNL locali declarau ca motivul incercarii lor de demitere a primarului era legat de refuzul acestuia de a accepta si sustine demersurile legate de eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturilor brailenilor, mai nou, Boboc sustine ca subiectul amintit era doar o nemultumire punctula, insa adevaratul motiv, la modul general, este acela al “nesocotirii interesului general al comunitatii”:  “Vom strange semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Marian Dragomir, motivul fiind acela al nesocotirii interesului general al comunitatii. Taxa pe apa de ploaie este un motiv punctual, acela al neducerii la indeplinire a unei doleante locale. Campania PNL sigur ca a fost pe aceasta tema, dar toata campania PNL se refera la intreg mandatul domnului Dragomir. Nu poti sa iei doar problema asta, la care el a fost surd si n-a vrut sa asculte ce vor oamenii”.

Precizam ca schimbarea survenita in motivul “oficial” al solicitarii de demitere a edilului sef survine dupa ce Senatul a aprobat un act normativ care permite consiliilor locale sa decida eliminarea taxei pe apa de ploaie, proiectul de lege respectiv urmand sa fie analizat si in Camera Deputatilor.

In orice caz, Catalin Boboc considera ca modul in care Dragomir (foto) a condus municipiul in ultimii 2 ani reprezinta un motiv intemeiat pentru a-i cere acestuia demisia: “Marian Dragomir, daca noi eram atenti, in 2016 ne-a spus un lucru: ca el a avut o experienta intr-o multinationala si a facut niste lucruri acolo. Si cred ca daca noi eram atenti, intelegeam un lucru: poate ca omul stie sa fie executiv, dar omul acolo nu a fost in top managementul companiei, adica nu gandea proiectele de dezvoltare si strategiile, el doar se ducea si spunea <<E in regula, au zis aia sa gasesc un spatiu la Braila, sa dezvolt un magazin. Eu ma duc si gasesc un spatiu>> – si atat. Eu cred ca nu poate sa conduca orasul, profilul lui fiind mai degraba de executiv, decat de manager”.

Boboc a mai declarat ca poate sa confirme zvonurile cu privire la faptul ca Dragomir nu asculta de specialistii din Primarie care i-ar putea da niste sfaturi competente in privinta unor chestiuni, ci prefera sa faca dupa cum crede el ca e bine: “Stiu oameni din Primarie, sunt unii acolo care chiar au idei, au viziune, chiar sunt oameni care stiu ce vor. Si eu stiu cativa care spun ca nu prea ai cu cine sa te intelegi (cand e vorba de a discuta cu Dragomir – n.r.).

Sunt oameni care se dezvolta pana la un punct, dupa care fiindu-le greu sa faca un pic mai mult, depasiti fiind de ce vad in jurul lor, nu mai reusesc sa asculte si parerea altora. Hai sa fiu direct, ca asa v-am obisnuit in alti ani: eu cred ca oamenii slabi nu au nici capacitatea sa asculte pareri si sfaturi de la unii care, poate, pe diferite domenii, se pricep mai bine. Nimeni nu le stie pe toate, deci nici el. Am sesizat niste urme de aroganta la dansul, asa, pe ici pe colo, dar sa stiti ca aroganta nu e un atribut al oamenilor destepti sau care se vor de un anumit calibru”.