Boboc: Dacă BPJ va vota să mi se retragă sprijinul politic pentru funcția de secretar de stat o să spun „În regulă, am înțeles”, că nu-s bătut în cap. O să-mi dau demisia din acea funcție

Fostul președinte PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că dacă noua conducere a organizației îi va retrage sprijinul politic pentru poziția de secretar de stat în Ministerul Muncii el va renunța la postul amintit fără nicio reținere.

Liberalul a fost întrebat despre acest lucru în contextul în care mai mulți colegi de-ai săi de partid – inclusiv noul președinte PNL Brăila, Alexandru Popa – au declarat că pentru modul în care Boboc a acționat în ultimele luni, ar trebui să i se retragă sprijinul politic pentru funcția amintită.

„Acea poziție e o funcție politică și dacă nu mai ai sprijinul partidului, credeți-mă, așa cum niciodată nu m-am cramponat, n-o fac nici acum. Dacă se votează în partid treaba asta, ce credeți că se va întâmpla?”, a fost primul răspuns dat de liderul liberal.

Ziariștii i-au cerut lui Boboc să dea un răspuns mai clar, dat fiind că indiferent ce votează Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Brăila, secretarii de stat sunt demiși doar dacă vrea premierul Cîțu, iar Boboc este unul dintre susținătorii declarați ai candidaturii lui Cîțu pentru președinția PNL, în timp de PNL Brăila susține candidatura lui Ludovic Orban.

„Înainte ca premierul să semneze ordinul prin care eu am fost numit secretar de stat a existat aici o ședință, iar colegii mei din BPJ Brăila au votat ca propunerea pentru această funcție să fiu eu. Dacă colegii din BPJ vor vota altceva, acea decizie se va duce până la capăt. Îmi dau demisia, normal! Da, demisionez dacă se votează retragerea sprijinului politic.  Dar nu vreau eu să anticipez ce-o să facă ei, ce-o să voteze ei.  Echipa de conducere stabilește direcția în care merge filiala, ia măsurile pe care le consideră necesare. Dacă astea vor fi deciziile lor, eu, ca simplu membru, fără nicio funcție, ce-o să fac? O să spun «în regulă, am înțeles», că nu-s bătut în cap”.