BOBOC: DACĂ PERSONALUL MEDICAL CARE TRATEAZĂ BOLNAVI DE CORONAVIRUS VA DORI SĂ INTRE ÎN IZOLARE, CA SĂ NU-ȘI PUNĂ ÎN PERICOL FAMILIILE, VOM OFERI UNITĂȚI DE CAZARE

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, dă asigurări că dacă în Brăila va crește numarul cazurilor de coronavirus, iar personalul medical care va avea în grijă acești bolnavi va dori să nu meargă în familie, pentru a nu-i pune în pericol pe cei dragi, li se vor pune la dispoziție spații de cazare.

Boboc a declarat astăzi că știe că există o temere din partea personalului medical în legătură cu acest lucru și  a afirmat că deja s-a găsit o soluție:  „Acolo unde personalul medical va fi chemat să trateze pacienți care sunt și infectați, știu că mulți medici și asistenți își pun problema cum vor gestiona situația mai departe, din punct de vedere al protecției familiilor dumnealor. Am discutat cu conducerile spitalelor, cu cei de la DSP și am luat măsuri, în sensul în care acolo unde oamenii vor să intre în izolare, considerând că s-au expus unui risc, vom fi pregătiți cu niște unități de cazare pentru aceștia.

În paralel, la Corpul B al Spitalului Județean, într-un corp separat, se vor amenaja niște spații de odihnă, să le spun așa, pentru personalul care va asigura toată această activitate, în perioada în care vom avea acolo pacienți bolnavi de coronavirus.

Toate acestea sunt astăzi niște pregătiri.

In privința modului în care a evoluat situația la Brăila, lucrurile sunt sub control, avem destui oameni în izolare și în carantină, dar, din fericire, persoane confirmate pozitive sunt la un nivel foarte scăzut”.

Precizăm că la ora actuală în județul Brăila sunt 4 cazuri confirmate cu coronavirus, persoanele respective fiind internate la Spitalul Județean, în stare bună.