BOBOC: DACĂ SE IA IN CALCUL CA TOATE ȘCOLILE DIN BRĂILA SĂ FIE ÎNCHISE, ABORDAREA ESTE TOTAL GREȘITĂ! ASTFEL DE MĂSURI SE APLICĂ ETAPIZAT, NU BRUSC!

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, nu susține varianta închiderii tuturor unităților de învățământ din județ, care este luată în calcul de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

După ce inspectorul școlar general Viorel Botea a declarat că va analiza situația legată de evoluția cazurilor confirmate cu COVID-19 în rândul elevilor și va lua o decizie care poate însemna să propună Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  (CJSU) închiderea școlilor, Boboc a comentat azi pe o rețea de socializare: „Dacă este adevărat ce am citit în presă, că se ia in calcul ca toate unitățile de învățământ din Brăila să treacă în scenariul roșu, abordarea este total greșită!

Guvernul a spus clar: astfel de măsuri se aplică etapizat, nu brusc! Se acționează punctual, în funcție de scenariul în care se încadrează fiecare școală sau grădiniță și dacă se confirmă 3 cazuri într-o singură unitate, se închide doar acea unitate de învățământ, și nu întregul județ!

Avem deja o situație de criză generată de răspândirea SARS-CoV-2, haideți să nu mai creăm una în plus.

Ar fi extrem de necesară pentru copii, părinți și profesori o poziție publică din partea șefului ISJ Brăila, Viorel Botea și din partea medicului epidemiolog al DSP Brăila, care să lămurească această situație!”.