Boboc: De la filozofi care în campanie nu participă, care au trecut pentru un interes personal, pentru funcții, prin șapte partide, nu accept lecții, nici nu aud, nici nu le pot asculta

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, este deranjat de faptul că unii dintre colegii săi de partid îl numesc PSD-ist și „îi dau lecții” despre ce înseamnă lupta cu PSD, în contextul în care acele persoane au trecut prin mai multe partide, „urmărindu-și interesul personal”.

Boboc a declarat în cadrul unei emisiuni la Reperul TV că „din 2016 s-a cam săturat să fie cel care își asumă eșecurile electorale ale PNL”, în condițiile în care cei mai vocali critici ai săi sunt unii care în perioada luptei electorale „se ascund după perdele”: „În momentul în care se dă startul competițiilor cei mai mulți dintre colegii mei vocali, care au gura mare, se ascund după mese, după perdele, după copac. Mă refer la mai mulți colegi destul de vocali pe care nici prin campanie nu prea i-am văzut.

După ce trece furtuna, după ce trece campania, vin și fac teorii și filozofii și analize, că așa e o vorbă în politică, «după campanie trebuie să fie sancționați cei care au muncit, că au muncit prost și premiați cei care n-au muncit, că n-au greșit». E o vorbă veche pe care am auzit-o și eu când eram foarte tânăr în partid, dar care, din păcate, se aplică de foarte multe ori…

De câte ori a fost nevoie de mine în PNL am fost în prima linie. Niciodată n-am fugit atunci când a fost vorba de o competiție și de o confruntare cu adversarii politici. Aud de ceva timp de la câțiva colegi de-ai mei cum îmi explică ei despre lupta cu PSD și cum îmi spun ei mie cât de PSD-ist sunt. Păi nu eu am fugit pe la ALDE, nu eu am fugit pe la alte partide ca să mă țin de un post de inspector școlar, cum a făcut domnul Cătălin Canciu! Nu eu am fugit pe la PNL, PD, UNPR și înapoi la PDL și apoi înapoi în PNL, prin fuziune, cum a fugit colegul meu Dănuț Lungu! Nu eu am fost pe la PSD, Pro România și acum în PNL, cum a făcut doamna Meiroșu și domnul Coman!

N-am nicio problemă, în diferite etape ale vieții lor au văzut lucrurile altfel, au mai acumulat experiență, au devenit mai de stânga, mai de drepata, pot să înțeleg asta. Dar ce nu pot să înțeleg este altceva: cum poți să vii tu și să dai lecții despre cum să te lupți cu PSD, când tu ai carnetul în buzunar?

Teorii despre lupta cu PSD și despre PNL accept până dimineață de la toți colegii mei care au făcut doar politică liberală, care au participat în competiții electorale și s-au confruntat cu adevărat cu PSD, nu de la cei care doar au făcut gălăgie. De la filozofi care în campanie nu participă, care au trecut pentru un interes personal, pentru diferite funcții, prin șapte partide, nu accept lecții, nici nu aud, nici nu le pot asculta”.