Boboc: De prea multe ori competițiile interne în PNL Brăila se duc la o limită pe care eu n-am văzut-o în competițiile noastre cu PSD. Noi punem mai multă pasiune în disputele interne decât atunci când avem alegeri

„Știu că noi de ani de zile – din punctul meu de vedere, de prea mulți ani – suntem obișnuiți cu competiții. Din păcate, de prea multe ori competițiile interne în partidul nostru se duc la o limită pe care eu n-am văzut-o de multe ori în competițiile cu PSD în campaniile electorale trecute. Adică noi punem mai multă pasiune în disputele interne decât atunci când avem alegeri” – este declarația făcută astăzi de președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, la Conferința în cadrul căreia s-a ales noua conducere a Organizației Municipale PNL Brăila.

Boboc, care a fost el însuși parte a unui război dus în ultimele săptămâni între taberele din PNL Brăila (respectiv tabăra lui Boboc și tabăra deputatului Alexandru Popa), a admis astăzi că din anul 2014, de la fuziunea cu PDL, organizația PNL Brăila „nu a reușit să-și mai găsească liniștea; dincolo de declarații, dincolo de povești, nu am mai reușit niciodată să fim o singură echipă”.

Liderul PNL a vorbit despre faptul că liberalii brăileni „au dezvoltat niște pasiuni” în a se lupta unul cu altul, „iar atunci când ajungeam la alegeri adevărate – iar competiția noastră adevărată e cu PSD-ul la Brăila –  noi eram obosiți și deja prea pătați de propriile noastre noroaie”.

Boboc le-a cerut colegilor să-și folosească experiența politică de până acum și „să o transforme în înțelepciune”, să treacă peste lucrurile care îi despart și împreună „să construiască ceva”: „Haideți să fim înțelepți până trec aceste alegeri interne, după care vom ști cu toții să analizăm ce e mai bine pentru viitorul PNL (la toamnă vreau să zic)”.

Până la toamnă, când se va vedea „ce e mai bine pentru viitorul PNL”, deocamdată, la nivel local s-a cam decis „ce e mai bine pentru viitorul PNL Brăila”, în sensul în care, potrivit informațiilor pe care le deținem, tabăra Boboc a făcut pace cu tabăra Popa, Boboc nu va mai candida pentru funcția de președinte PNL Brăila împotriva lui Popa (oricum nu avea șanse să câștige) și va primi o funcție în noul Birou Politic Județean.